10. kesäkuuta 2015

Gluteeniton siirappilimppu


Hei kaikki!

Kylläpäs työviikot kiitävät nopeasti, kun enään on vain yksi päivä töitä! Töissä on kyllä ollut tosi mukavaa, ja lapset ovat niin ihania. <3 Olen muunmuassa rakentanut lapsille puisista legoista traktorin, ommellut lapsille lääkärintakin leikkejä varten, sekä kuunnellut satuja aamupiireissä. :)

Tässä postauksessa lisään mainion gluteenittoman limpun ohjeen! Tämä ja useat muut leipäreseptit on peräisin ruotsalaisesta Hembakat -lehdestä, josta aion tehdä oikein erillisen postauksen. Löysin siis tästä lehdestä erikoisjulkaisun, Baka Glutenfritt! Lehden bongasin haaparannan Maxi -ruokakaupasta ja se oli kyllä loistava ja tarpeellinen löytö! :) Olen näet yrittänyt useita gluteenittomia leipäreseptejä, mutta yksikään ei ole onnistunut hyvin tai ollut se mieluinen leipä, jota voisin syödä loputtomiin. Teen lehdestä siis aivan oman postauksen tässä lähiviikkoina, joten siinä siis enemmän aiheesta! :)

Pian on jo juhannus, ja huomasin myös että blogini kävijämäärä on pian 20 000! Lukema on hirmuisen iso minulle, ja yritän ehtiä pitää myös arvonnan, kiitokseksi kaikille ihanille vierailijoille ja vakituisille lukijoille! :)

Nähdään ja toivotaan, että sää alkaa menemään lämpimämpään päin! <3



1 limppu

5 dl maitoa, jääkaappikylmää
20g hiivaa
100g tummaa siirappia
2 tl suolaa
300g Semper karkeaa jauhoseosta gluteeniton/tai sekoitus useampia tummia jauhoja ( itse sekoitin kaurajauhoja, semperin karkeaa jauhoa sekä jyttejauhoa )
50g Maizena maissitärkkelystä
40g psylliumia


Kaada maito kulhoon ja lisää siihen hiiva, sekoita kunnes liuennut. Lisää siirappi ja suola. Sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot ja maissitärkkelys keskenään. Laita taikinaneste monitoimikoneeseen taikinakoukulla varustettuna ja lisää jauhoja samalla koneen sekoittaen. Lisää viimeisenä psyllium. Vaivaa taikinaa hetken aikaa tasaiseksi massaksi. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 2 tuntia. Muotoile taikinasta soikea limppu jauhoja apuna käyttäen. Nosta limppu uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle jauhoja. Anna leivän levätä vielä 30 minuuttia leivinliinan alla. Paista limppu 225 asteessa noin 45 minuuttia. Anna limpun jäähtyä kauttaaltaan ennen kuin leikkaat.







2 kommenttia:

  1. Tämä pitää kyllä testata, jääkaapissa on juuri sopivasti puolikas hiivapala odottamassa pääsemistään käyttöön ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :D
      Toivottavasti ilmoitan tästä nyt ajoissa, muutin osien aineiden määrät grammoiksi, kuten alkuperäisessä ohjeessa on kirjoitettu, jotta epäonnistumiset takuulla selätettäisiin! Kannattaa mitata varsinkin nuo kuivat aineet tarkasti! :)
      Ilmoitahan sitten miten onnistuit leivän kanssa! :)

      Poista