21. kesäkuuta 2015

Gluteenittomat suklaa-kookosbrowniet


Iloinen Juhannus tervehdys kaikille! :)
Meillä juhannus on ollut ihanan lämmin, mutta hyttysiä on kylläkin riittänyt. Olemme kotona pelanneet krokettia sekä erilaisia lautapelejä, piirtäneet, ulkoilleet ja syöneet hyvää ruokaa vieraiden seurassa. :) 
Minä leivoin perjantai-iltana ensimmäistä kertaa kotitekoista jäätelöä, ja se maistui kyllä todella hyvältä! Kun saa laittaa jätskin sekaan omia suosikkiherkkuja, niin ei kai se pahalta voi maistua! :D
Jätskistä lisään reseptin myös tänne blogiin lähiviikkojen aikana. 

Noin viikko sitten kokeilin jälleen suosikki lehteni (Baka Glutenfritt) reseptiä, suklaabrowniet kookoksella, ja tulos oli jälleen mainio. Browniet eivät murustelleet juuri yhtään ja ne maistuivat todella kosteilta ja kuohkeilta vielä seuraavanakin päivänä! Parhaita brownieita mitä olen koskaan maistanut! :) On niin mukava löytää uusia erittäin hyviä herkkureseptejä! 
Kokeilkaa ihmeessä näin Juhannuksen aikaankin. :)


225g voita
130g maitosuklaata
1½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl Semper fin mix hienoa gluteenitonta jauhoseosta
4 munaa
1 dl kookoshiutaleita

Sulata voi ja paloittele suklaa joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sekoita sokeri, leivinjauhe, suola, kaakaojauhe ja jauhot keskenään toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos voiseokseen, munien ja kookoshiutaleiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa noin 20x30 cm vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista pohjaa 180 asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita tai tomusokeria. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.







4 kommenttia:

  1. Nam! Ihanan näköisiä ja taatusti on hyvää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Essi! <3
      Voin sanoa hyvillä mielin, että parhaimpia gluteenittomia brownieita mitä olen koskaan maistanut! :)

      Poista
  2. Jälleen aivan ihanan kesäisen raikkaat kuvat! Sulla on todella raikas ulkoasu muutenkin!! ;-)
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elsa! <3
      Tykkään tuoda mahdollisimman paljon väriä tiettyjen leivonnaisten kuviin, toisissa taas hillitympi värimaailma on kohdallaan. :) Varsinkin kesän aikaan kuvista on kiva tehdä oikein värikkäitä ja raikkaita! Kiitos samoin sinulle! :)

      Poista