10. kesäkuuta 2015

Gluteeniton siirappilimppu


Hei kaikki!
Kylläpäs työviikot kiitävät nopeasti, kun enään on vain yksi päivä töitä! Töissä on kyllä ollut tosi mukavaa, ja lapset ovat niin ihania. <3 Olen muunmuassa rakentanut lapsille puisista legoista traktorin, ommellut lapsille lääkärintakin leikkejä varten, sekä kuunnellut satuja aamupiireissä. :)

Tässä postauksessa lisään mainion gluteenittoman limpun ohjeen! Tämä ja useat muut leipäreseptit on peräisin ruotsalaisesta Hembakat -lehdestä, josta aion tehdä oikein erillisen postauksen. Löysin siis tästä lehdestä erikoisjulkaisun, Baka Glutenfritt! Lehden bongasin haaparannan Maxi -ruokakaupasta ja se oli kyllä loistava ja tarpeellinen löytö! :) Olen näet yrittänyt useita gluteenittomia leipäreseptejä, mutta yksikään ei ole onnistunut hyvin tai ollut se mieluinen leipä, jota voisin syödä loputtomiin. Teen lehdestä siis aivan oman postauksen tässä lähiviikkoina, joten siinä siis enemmän aiheesta! :)

Pian on jo juhannus, ja huomasin myös että blogini kävijämäärä on pian 20 000! Lukema on hirmuisen iso minulle, ja yritän ehtiä pitää myös arvonnan, kiitokseksi kaikille ihanille vierailijoille ja vakituisille lukijoille! :)

Nähdään ja toivotaan, että sää alkaa menemään lämpimämpään päin! <3




24.6.
Vaihdoin limpun muutamia määriä grammoiksi, kuten alkuperäisessä ohjeessa, jotta epäonnistumisilta vältyttäisiin. Suosittelen siis mittaamaan etenkin jauhojen määrän tarkasti keittiövaakaa apuna käyttäen! :)


1 limppu

5 dl maitoa jääkaappikylmää
2,5 tl psylliumia
20g hiivaa
1 dl tummaa siirappia
300g Semper karkeaa jauhoseosta gluteeniton
50g Maizena maissitärkkelystä
2 tl suolaa

Kaada maito kulhoon ja sekoita siihen psyllium. Anna turvota 5-10 min. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes se on liuennut (tuore hiiva liukenee parhaiten kylmään nesteeseen). Lisää siirappi, jauhot, maizena ja suola. Vaivaa taikinaa samalla, joko käsin tai monitoimikoneessa. Peitä kulho foliolla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 1,5 - 2 tuntia. Muotoile taikinasta limppu jauhoja apuna käyttäen. Nosta limppu uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle jauhoja. Anna leivän levätä vielä 30 minuuttia. Paista limppu 225 asteessa noin 45 minuuttia. Anna limpun jäähtyä kauttaaltaan ennen kuin leikkaat. Jäähtyessään rakenne tiivistyy, ja muuttuu entistä paremmaksi.







2 kommenttia:

  1. Tämä pitää kyllä testata, jääkaapissa on juuri sopivasti puolikas hiivapala odottamassa pääsemistään käyttöön ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :D
      Toivottavasti ilmoitan tästä nyt ajoissa, muutin osien aineiden määrät grammoiksi, kuten alkuperäisessä ohjeessa on kirjoitettu, jotta epäonnistumiset takuulla selätettäisiin! Kannattaa mitata varsinkin nuo kuivat aineet tarkasti! :)
      Ilmoitahan sitten miten onnistuit leivän kanssa! :)

      Poista