27. heinäkuuta 2018

Paras pannukakku


Heips!
Nyt tullee parhaimman gluteenittoman pannukakun resepti!
Tällä ohjeella teen pannarin, kun haluan vähän parempaa pannaria. Normaali pannariin verrattuna tarvitset tähän hiukan enemmän raaka-aineita, mutta muuten taikinan teko on yhtä helppoa. Löysin tämän reseptin vuosia sitten, kokeilin ja totesin herkuksi. Kaiken kukkuraksi resepti oli gluteeniton! 

Kaurahiutaleet on yksi aines, mitä tähän pannariin tarvitset. Muista käyttää puhtaita kaurahiutaleita. Kunnon voilla on myös tärkeä rooli. Tottakai aidolla voilla saadaan ruoasta aina vähän herkullisempi. ;) Alla oleva ohje on mitoitettu pyöreään piirasvuokaan sopivaksi, sillä itse teen kyseisen pannarin yleensä sellaiseen. Jos tätä pannaria olisi kokonainen pelti, saattaisi jäädä osa syömättä, pannari on nimittäin tavallista tuhdimpaa tavaraa. Kyllä minulla varmaan koko pelti kuluisi, on tämä sen verran herkkua. :`D

Hirmuista kun en ole ehtinyt päivittelemään blogia. Olen viikot kesätöissä ja viikonloppuisin minulla on melkein aina jotain ohjelmaa. Vähän harmittaa, sillä näin kesällä olisi ihana kuvata ulkona ja olisi ihana käyttää kesän marjoja yms. leivonnaisissa, joita talvella ei saa. Siinä on sellainen oma tunnelmansa kun kuvaa kesällä. Enpä minä ole kauheasti ehtinyt leipomaankaan, ja sokerilakko (joka on yhä päällä! Tosin viikonloppuisin saa herkutella yhden päivän sijaan) haukkaa oman osansa leipomisesta. Kerran olen tehnyt jätskiä tälle kesälle ja sen ohjeen lisään myöhemmin blogiin!

Koitan hyödyntää nyt kesän antimia ja kuvailla minkä kiireiltäni ehdin. Ja jos en nyt ehdi päivittelemään postauksia niitä on tiedossa sitten syksyllä, kun koulut alkaa ja tilanne jokseenkin rauhoittuu, luulen niin. :D Tosiaan uusi koulupaikka luvassa mulla! Niin kivaa pääästä jälleen koulun penkille lemppariaineen eli maantiedon parissa. Varmasti syksympänä pääsette kuulemaan lisää kouluun liittyvistä jutuista! :)

Viettäkää mukavia kesäpäiviä ja nauttikaa näistä jäätävistä helteistä! ;) 


pyöreä piirasvuoka, n. 24 cm halkaisijaltaan

5 dl maitoa  
2 munaa  
3 dl gluteenittomia jauhoja 
½ dl sokeria 
3/4 dl kaurahiutaleita 
½ tl leivinjauhetta 
½ tl vaniljasokeria 
ripaus suolaa
75g voita sulatettuna 

Mittaa maito kulhoon ja vatkaa joukkoon kananmunat. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet ja lisää taikinaan voisulan kanssa. Sekoita vispilällä tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa pyöreä uunivuoka (noin 24 cm halkaisija) leivinpaperilla tai voitele. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa hillon sekä kermavaahdon kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti