22. tammikuuta 2018

Paahdettu valkosuklaajuustokakku mesimarjoilla



Moikka!
Tännään uutta reseptiä pukkaapi! 
Perjantai-iltana selailin nettiä ja mietin millaista herkkua sitä leipoisi pitkästä pitkästä aikaa. Mieleeni juolahti juustokakku, ja ei liivatteinen vaan nimenomaan uunissa paistettu. Poikkesin Kinuskikissan sivuille ja etsin sieltä mahdollisimman simppelin ja hyvän pohjaohjeen juustokakun täytteelle. Sopiva ohje löytyi ja muunsin siitä mieleisen makuisen. Halusin tehdä jotain, johon tulee raikkaita marjoja. Valitsin mesimarjat ja sitten keksin kaveriksi paahdetun valkosuklaan. Voisiko olla mitään herkumpaa kuin ihanan paahdettu valkosuklaa pehmeässä uunissa paistetussa juustokakussa?! Kirsikkana kakun päällä vielä raikkautta tuovia marjoja, tässä tapauksessa lemppareitani eli mesimarjoja, tai vatukoita, miksi niitä nyt kukin sanoo. Käytin pakastemarjoja, mutta kesällä käyttäkäähän sit tuoreita marjoja!

Tykkään hirmuisesti juuri uunijuustokakuista, vaikka niitä tulee tehtyä tosi tosi harvoin. Hyydykkeisiä tulee tehtyä paljo enempi. Tietty uunissa paistaminen vie enemmän aikaa melkeinpä tunnin yleensä. Toisaalta pitäähän liivatekakunkin hyytyä oma aikansa...  hmm en tiedä mikäs siinä sitten on. 

Herkkupäivänä saa herkutella, ja aij että tämä juustokakku maistui niin hyvälle! Jos tykkäätte makukomposta niin kokeilkaa ehdottomasti! Jos ette heti lämmenneet keksimilleni makupareille, voitte helposti vaihtaa mesimarjat vaikkapa mustikoihin ja tuorejuuston maullakin voi kikkailla. Nykyään on niin erilaisia maustettuja tuorejuustoja laidasta laitaan. Tämä ohje on siis helposti muunnettavissa ja tuunattavissa. :) Älkää pelästykö vaikka kakku "höllyisi" vielä tunnin uunissa olon jälkeenkin, sillä rakenne tiivistyy kakun levätessä ja jäähtyessä. Itse pidin kakkua 20 min yliaikaa, ja rakenteesta tuli oikein hyvä. Uskon, että tunninkin paistoaika riittää.

Hauska juttu, sillä huomasin ihan vasta, että minähän olen viimeksi tehnyt juuri uunijuustokakkua. Juustokakku kategoriasta löytyy hyvin samanlainen kakku kuin tämäkin, leivoin tuon syksyllä eli on siitä jo mukavasti aikaa. Sanoinhan, ettei niitä tule kovin tiheään tehtyä. ;)  Ja vielä hassumpaa on se, että siihenkin laitoin valkosuklaata ja marjoja. Noh ei voi mitään, mutta hyvin erilaisia ohjeet kumminkin ovat. Tässä valkosuklaa on paahdettu ja keksipohja erilainen. Täyte massat myös poikkeavat toisistaan aikalailla. 

Viime viikolla olin kolme päivää päiväkodilla sijaistamassa. En olekaan ollut siellä vähään aikaan. Kokkikerhoa en enää keväällä jatka, saa nähdä ehdinkö enää koskaan pitämään 4H-kerhoja... :D Silloin peruskoululaisena sitä aikaa oli vaikka kuinka, mutta ei oikein enään. Toki tää välivuosi antoi nyt monen vuoden jälkeen mahdollisuuden pitää kerhoa. Aika nostalgista kieltämättä on ollut. Kesätyötkin on varmistunu ja pääsin samaan pieneen kahvilaan kuin viime kesänäki. :) 

Mukavia talvisia päiviä kaikille! 


24 cm halkaisija, irtopohjavuoka

Keksipohja:
200g gluteenittomia keksejä (esim. kauradigestive)
135g voita
2 rkl ruokosokeria

Täyte:
600g vaniljatuorejuustoa
200g ranskankermaa
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa
145g paahdettua valkosuklaata
100g mesimarjoja (tai muita marjoja)

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Yhdistä keksit sekä voi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja sekä reunat leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kakkuvuoka kylmään odottamaan täytteen teon ajaksi. Notkista tuorejuusto. Lisää ranskankerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet, lisää joukkoon. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää seos täytteeseen. Vatkaa lopuksi joukkoon munat. Lisää paahdettu valkosuklaa ja viimeisenä marjat. Kääntele muutamalla vedolla sekaisin. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Paista juustokakkua 175 asteessa noin tunnin verran (60-80 min). Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa. Anna kakun jäähtyä vuoassaan, kakun rakenne tiivistyy. Kakun voi tarjoilla heti jäähdyttyään, mutta se on parhaimmillaan seuraavana päivänä, yön yli kylmässä levänneenä. Koristele kakku käyttämilläsi marjoilla.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti