6. joulukuuta 2017

Suomi 100 vuottaTänään on harvinainen päivä; Suomi täyttää sata vuotta. 
Pakkohan sitä on tänne bloginkin puolelle tulla piipahtamaan. Meidän itsenäisyyspäiväämme kuuluu perinteisesti linnanjuhlien katseleminen ja hyvä ruoka. Jälkkäriksi tänä vuonna leivotaan Ellen Svinhufvudin kakkua, ennen ei ollakaan sitä kokeiltu! Mukavaa, että yön aikana oli satanut vähän lisää lunta, niin saatiin oikein puhtaan valkoinen itsenäisyyspäivä. :) 

Eilen entisessä opinahjossani vietettiin lakkiaisia itsenäisyysjuhlan ohella. Lakin sai 44 uutta ylioppilasta ja olimme kaveriporukalla katsomassa, kun viimeisetkin luokkakaverit saivat lakkinsa päähän. Käytiin peräti neljissä ylioppilasjuhlissa ja se oli aikamoinen suoritus yhdelle illalle! Jokaisessa juhlapaikassa oli uskomattoman hyvät tarjoilut ja itse juhlapaikat olivat hienoja. Yksi valmistuneista ystävistäni vietti juhlansa hienossa vanhanaikaisessa kartanossa, se oli kuin suoraan 1700-luvun hovisarjasta. :D Huikeat puitteet täytyy sanoa!

Joulu sen kun lähestyy vaan, ja kalenterista on saanut avata jo kuusi luukkua. Hirmuisesti on jouluvalmisteluja rästissä, mutta eiköhän ne tästä pikku hiljaa tasoitu! Joulukiireitä on aina. 
The Joulukalenteri tulee jälleen telkkarista, sitä on kyllä odotettu. Ollaan myös pikkusiskoni kanssa seurattu Pikku Kakkosen tämän vuoden uutta Joulukalenteria. Nämä kuuluu jo jouluperinteisiin, katson varmaan vielä kolmikymppisenäkin joulukalentereita. :D

Haluan toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää, 
sekä uusille ylioppilaille paljon onnea!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti