16. joulukuuta 2017

Joulupullat moilaksen jauhoseoksesta


Moikka!
Joulukuu hurottaa jo puolessa välissä ja pian on enää vain viikko jouluaattoon. Niinkuin varmaan kaikki (ainakin aktiivisimmat lukijat ;)) tiedättekin joulu on minun yksi lempparijuhlistani! Pimeys, pakkanen, lumi, jouluruoat, koristevalot, kuusi, jouluohjelmat... kaikki nämä tekee joulusta perinteisen, tuntemani, joulun. Harmittaa kun en ole päässyt päivittämään blogin puolelle juuri ollenkaan, postausaiheita ja reseptejä olisi kyllä varastossa, mutta minulla kävi pikkuinen probleema viime viikolla. Unohdin nimittäin yli viikoksi kameran muistikorttini kaupunkiin, enkä näin pystynyt postaamaan yhtään mitään. Kuvaton postaus ei ole kovin kivaa selattavaa..
Nyt kumminkin lisään nämä joulukuun alussa testaamani jouluiset pullat.

Olen jo pari kertaa suurmarketeissa käydessäni pistänyt korvan taakse moilaksen pulla- ja munkki valmis jauhoseoksen. Viime kerralla sen sitten pistin kärryyn, ja eräänä päivänä kokeilin millainen jauhoseos olikaan oikein kyseessä. Halusin kokeilla pullia jouluisine täytteineen. Kokeileminen kannatti, sillä pullista tuli todella hyviä! Aikaisemmin olen hehkuttanut tätä (klik) gluteenittomien pullien reseptiä ja se pitää edelleen paikkansa, että nämä pullat ovat pehmeimpiä ja kuohkeimpia glut. pullia mitä olen maistanut. Poikkeutena tuossa reseptissä on se, että siitä ei voi tehdä esim. korvapuusteja, sillä taikina on sen verran löysää, että ainoastaan massan nosteleminen pellille pyöreiksi pulliksi onnistuu. Harvoimpa sitä tuleekaan tehtyä esim nuita korvapuusteja, yleensä teen helpoimman kautta voisilmäpullia tai rahkatäytepullia. Tällöin edellä mainittu pullaohje toimii hyvin; lusikoi vain nokareen täytettä valmiin pyöreän pullan päälle. 

Kun alkaakin tehdä mieli jtn kierre täytepullaa, suosikkitaikinaohjeeni ei siis toimikaan löysyyden vuoksi. Tällöin voin nyt suositella tästä moilaksen valmiista pulla jauhoseosta tehtyä taikinaa! Taikina oli valmiina normaalin pullataikinan paksuista, jolloin erilaisten kierre täytepullien teko onnistui vaivatta. Taikinaa oli todella helppo käsitellä jauhotetuin/kostutetuin käsin, ja pullat kohosivat ja paistuivat oikein mallikkaasti. Mukavin ylläri oli se, että pullissa säilyi kuohkeus ja sopiva pehmeys uunista tulon jälkeenkin! Näistä tuli tosi maukkaita ja yllättävän hyviä gluteenittomiksi. Suosittelen kokeilemaan! Mikään muu ns normi gluteenittomien pullien ohje ei ole yltänyt näin hyvään tulokseen kuin tämä ja tuo minun vakio pullareseptini (jokainen aiempi pullaohje mitä olen testannu on tuottanut kuivia pullia, tyyliin sellaisia mitä myydään kaupoissa kaasupakkauksissa. Jos reseptissä kuitenkin käytetään esim. rahkaa, lopputulos voi olla huomattavasti parempi. Silti suurin osa netin glut pullaresepteistä on tavallisen vehnäpullataikinan tapaisia ja nämä ohjeet ovat aina tuottaneet kuivahkoja pullia. Keliaakikot tietää mitä tarkoitan; yleensä jos gluteenitonta pullaa tarjotaan jossain niin se on nimenomaan valitettavasti kuivaa). 
Kaikista pehmoisimmat gluteenittomat pullat saa tehtyä kuitenkin vain tuolla linkittämälläni ohjeella ylempänä. ;D Sen veroista reseptiä ei ole vielä löytynyt. Mutta tuo moilaksen jauhoseos yltää kyllä hyvin lähelle vakkarireseptiäni! 

Nyt sepustus sikseen ja haluan toivotella teille ihanaa joulun aikaa!
Toivottavasti nähdään taas mahdollisimman pian!
Jouluisia pullatäytteitä

Luumupullat:
Luumuhilloa
Raesokeria
Toteuta korvapuustien tapaan

Vaniljapullat:
Vaniljakreemi (ohje löytyy täältä, samaa olen käyttänyt daim-kakun teossa)
Mantelirouhetta päälle
Toteuta korvapuustien tapaan

Mausteiset joulupullat:
Pehmeää voita, ruokokidesokeria/fariinisokeria sekä haluamiasi jouluisia mausteita (neilikkaa, inkivääriä, kanelia jne.) sekoitetaan keskenään tasaiseksi massaksi.
Mantelilastuja päälle
Toteuta korvapuustien tapaan

Omena-kanelipullat
Omenahilloa, kanelia
Toteuta korvapuustien tapaanEi kommentteja:

Lähetä kommentti