17. lokakuuta 2017

Hulinaa ja hälinääHellou pitkästä aikaa!
On ollut kyllä melkoista vilskettä viime viikot, niin vauhdikasta, että blogi on melkeinpä unohtunut. En ole vähään aikaan saanut säännöllisesti päiviteltyä tänne, vaikka kuinka haluaisinkin. Aina on tullut jokin tärkeämpi homma tai aikaa ei ole vain jäänyt kirjoittamista ja kuvien muokkailua varten. Kyllä tämä tästä, toivottavasti olette kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä. 

Viime viikon olin päiväkodilla sijaistyössä, ja joka aamu piti herätä kuudelta, jotta ehti seitsemäksi pyörällä töihin. Oli se aika kaameaa niin aikaisin herätä, uskokaa tai älkää. Noh sitten vuorossa oli siikamarkkinat, joita olenkin viime viikot suunnitellut. Markkinat olivat siis viime viikonloppuna. Aloitin leipomisen heti kun töistä perjantaina pääsin, ja ikävä kyllä siinä meni taas tosi myöhään, lähemmäs klo yhtätoista... ja siis sitten piti vielä pakata kaikki herkut, elikkä päästiin nukkumaan vasta puoli kahdelta. Nuo markkinat ovat kyllä aina melkoinen työmaa, mutta joka vuosi niistä on selvitty. Tämä oli jo viides vuosi myyjänä markkinoilla!

Keittiössä oli perjantaina aikamoinen tohina päällä, sillä pikkusiskoni leipoi myös markkinoille. Hän oli viime vuonnakin myymässä omalla myyntipöydällä ja teki samanlailla tänäkin vuonna. Lisäksi meillä oli kotosalla loput sisarukset, ja ystäväni tuli meille yökylään perinteiseen tapaan. Tupa oli siis melko täynnä. :D Onneksi meillä on kuitenkin paljon tilaa ja monta uunia, jotka olivat kaikki ahkerassa käytössä. Toisessa uunissa paistuivat pitkään kypsyvät saaristolaisleivät ja toisessa  korvapuustit sekä tähtipullat. 

Kompastuskiviltä ei vältytty tänä vuonna ja olen varma, että perjantailla oli jotain tekemistä asian kannsa. Oli nimittäin perjantai 13. päivä. Nekkuseos ei jähmettynyt, vaan jäi pehmeäksi toffeemaiseksi massaksi, yön jähmettymisen jälkeenkin. Niitä ei sitten kehdannut tietenkään laittaa myyntiin. Harmitti kyllä aika paljon, sillää nekut on ollu tosi tosi suosittuja joka vuosi ja tietenkään en ois halunnu, että hyviä raaka-aineita menee hukkaan. 
Lauantai-iltana ekan myyntipäivän jälkeen halusin kokeille jos voisin pelastaa nekkumassan vielä jotenkin, jotta sen saisi myyntiin. Kaavin massan paperitötteröistä ja nostelin sen pursotinpussiin. Meillä sattui olemaan kaapissa pieniä makeispaperivuokia, joten pursotin massan niihin ja karkeista tuli tahmeita toffeita. Ei ollut ollenkaan huono idea, sillä toffeet myivät yllättävän hyvin sunnuntaipäivänä. Markkinavieraat halusivat pikkumakeisia suupaloiksi, ja moni otti useamman kuin yhden setin toffeekarkkeja. 

Kaiken kaikkiaan tein lauantaille myytäväksi puolukkaleipää, gluteenittomia mokkapaloja (käytin blogin vakkari reseptiäni, ohje siis jo blogissa!), korvapuusteja, puolukkakierrepullia ja kahdenlaisia tähtipullia. Sunnuntaina minulla oli myynnissä saaristolaisleipää, puolukka-ruispiirakkaa, suklaakeksejä, toffeita, mokkapaloja ja muutamia edellispäivän pullia. Siskoni olivat leiponeet mm. saaristolaisleivät, ja suklaakeksit olivat pikkusiskoni edellispäivän myyntituotteita. Kaikki muut olivat siis vehnään tehtyjä paitsi mokkapalat, sillä halusin gluteenittomankin vaihtoehdon myyntiin. Ekana päivänä myinkin kaikki mokkapalat loppuun. :)

Ainiin. minähän olen ehtinyt tässä "blogitauon" aikana täyttää yhdeksäntoista vuotta! Pidin kaverisynttärit ja leivoin kakun ja pientä suolaista. Sain ihania lahjoja ja oli supermukavaa nähdä rakkaita kavereita. Juhlintaa oli tuplapäivinä sillä kutsuin loput kaverit seuraavana päivänä kakkukaffeille. Lisäksi käväistiin kahden kamun kanssa Rokualla mökkeilemässä reilu viikko sitten. Laatuaikaa sanoisinko; hyvää ruokaa, huikeat puitteet ja parasta seuraa! 

Nähdään pian ja kivaa viikkoa kaikille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti