21. syyskuuta 2017

Seikkailu MaltallaMoikka!
Vihdoinkin päästään reissukuvien pariin! Ystäväni ja minun Maltan seikkailusta on jo kuukauden päivät kulunu, näin se aika vaan rientää... Syyskuu hurottaa jo pitkällä ja ollaan edetty jo lähemmäs lokakuuta kuin elokuuta. Yöllä mittari on laskenut jo hyvin lähelle nollaa ja enään ei tarkene lähteä ulos hakemaan omenia tai marjoja takapihalta pelkällä t-paidalla. Hrrr kyllä se syksy on jo täällä ja talvi sen kun lähestyy.

Lupasin kertoa siis yhdessä postauksessa kuulumiset Maltan reissulta, josta jotain mainitsinkin jo pari postausta sitten.Oltiin siis viikko Välimeren lämmössä hyvän ystäväni kanssa. Lämpöasteita oli joka päivä 30-34 astetta. Kuuma siis kyllä oli! Pitkistä mustista housuista ei tarvinnut haaveillakaan, kun ilma oli koko ajan niin lämmin. Siispä hameet, mekot ja shortsit olivat aika täydellinen vaatevalinta reissun päälle.
Minä en ole mikään himo auringon palvoja toisin kuin matkakaverini. Sovittiin, että järkätään molemmille mieluista ohjelmaa; muunmuassa rannalla löhöilyä ja jäätelökiskojen etsimistä. Pakko myöntää, että olihan se kumminkin aika mukavaa vain löhöillä aurinkotuolilla ja pulahtaa välillä altaassa. Minä pysyttelin aika visusti varjon alla, sillä ihoni on niin palavaa sorttia... noh kyllä silti sain aika kivat rusketusraidat selkään, ja käsivarsiin. Pääasia oli, että pidin kasvot suojassa auringolta. Oli niin huippua, kun pelkästään korkean lämpötilan vuoksi alkoi kattoterassilla heti nukuttamaan, eikä kirjan lukemisestakaan tullut oikein mitään. :D Tainnuttava ilma vissiin.
Hotellimme kattoterassi altaineen.


Meidän hotelli oli siis Sunflower nimeltään ja se sijaitsi Bugibbassa. Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja auttavaista. Joka ilta kun mentiin iltabuffettiin (alhaalla kuva ) syömään kokit kertoivat tarkasti mitkä ruoka-aineet olivat gluteenittomia ja mitkä eivät. Ei jäänyt kyllä epäselväksi, sen verran hyvää palvelua oli joka aamu ja ilta! Lisäksi minulle oli varattu omaa vaaleaa leipää, jota sain pari kolme siivua pyydettäessä. Yhtenä iltana kun muille hotellin asiakkaille oli buffetissa tarjolla pastaa, kokki teki minulle erikseen oman pasta-annoksen. Oli se kyllä maukasta! :)
Ulkona syömisestä sen verran, että tosi harvassa ruokapaikassa meidän lähikaupungissamme oli tarjolla gluteenittomia vaihtoehtoja. Useana kertana tyydyin salaattiin, mutta nekin olivat erittäin hyviä (yhdestä kuva alhaalla). Pääkaupungissa oli sitten eri meininki. Sieltä oikeastaan saatiinkin etsiä edullista ruokapaikkaa kissan ja koiran kanssa, sillä monet olivat aika hintavia paikkoja. Gluteenitonta kyllä löytyi. Lopulta päädyttiin ravintolaan, josta sai leipäannoksia sekä pasta-annoksia keliaakikoille soveltuvina. Tilasin spagetti bolognese annoksen, sillä tuolloin glut. leivät olivat juuri loppuneet. Oli hyvää jälleen kerran (kuva alhaalla)!

Jos haluatte ruokapaikkojen tarkempia nimiä niin kysäiskää ihmeessä kommenttiboksissa!
Reissun kohokohtia olivat varmaan Välimeressä pulahtaminen ja ihanien gelato-jätskien maisteleminen! Syötiin aivan järkyttävän paljon eri jätskejä eri gelaterioissa. :'D Niissähän gluteenittomuutta ei voida taata, sillä kaikki jätskimaut valmistetaan samoissa tiloissa. Itse otin pienen riskin samaan tapaan kuin Italiassa, mutta eipä tullut nytkään maha kipeäksi missään vaiheessa! Lempparijätskimauiksi jäi banaani, kookos sekä marja-jogurtti, nam!

Seikkailumme loppumetreillä käväistiin myös suklaatehtaan myymälässä pääkaupungissa kiertelyn lisäksi, josta ostin kotiinviemisiksi kahta erilaista suklaata. Sielläkin väki oli hyvin ystävällistä, kun he auttoivat minua valitsemaan keliaakikolle soveltuvat suklaapussukat. Aij että ne maistuivat niin hyviltä!
Voin lämpimästi suositella Maltaa eritoten rantalomakohteena, mutta myös kaupungeista pitäville nähtävää löytyy! Ainoastaan pääkaupunki Valletta oli oikea turistirysä, mutta esimerkiksi meidän lähimmässä cityssämme Bugibbassa oli huomattavasti rauhallisempaa. Minua kun ei ihmisvilinä oikein puhuttele. :D
Malta on kyllä kaunis lomakohde ja nähtävää olisi riittänyt vielä vaikka kuinka pitkäksi aikaa.
Vierailimme myös arkeologisessa museossa pääkaupunki Vallettassa.
Ohessa kuvia reissustamme, lisään myöhemmin loput kuvat, sillä muistikortti ei suostunut avaamaan loppuja kuvia ollenkaan kun yritin viimeksi. Toivottavasti kortti ei ole tyhjentynyt vahingossa, se muka väitti, että kortilla ei ole yhtään kuvaa. Pidetään peukkuja!!
Nämä kuvat ovat siis reissun alkupäiviltä.


Mukavaa loppuviikkoa kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti