12. marraskuuta 2016

Suklaa-vadelmakääretorttu



Heijj!
Eilen saatiin kunnon lumivaippa tänne meillekin päin! Aamulla kun heräsin ja avasin kaihtimet
niin oli ihanan valoisaa, rakastan lunta! <3 Ens viikko koulun puolella on vielä ns. normaali, ja sen jlk alkaa koeviikko. Mulla on tosin vain oikeastaan yksi koe (matikka), koska äikästä on harjoituspreli, toisessa matikassa lasketaan vanhoja yo-tehtäviä ja oposta ja kuviksesta ei tietenkää oo kokeita. Mukavan rento koeviikko siis luvassa. :) Satun saamaan silloin myös kolme vapaapäivää putkeen, ma ti ja ke, joten saan viettää pitemmän vklp:n! 

Tällä viikolla meillä oli koulukuvaukset. Saa nähä, että oliko tämä nyt sitten viimeinen koulukuvaus ever. :D Jos menis armeijaan niin siellähän taitaa olla ryhmäkuvaukset, noh sinne suuntaan en kyllä taija mennä. Olisi kyllä varmasti hieno kokemus, mutta kunto ei minulla varmaan riitä. :`D 
Toivotaan, että koulukuvat onnistuivat! Minusta tuntuu, että yks kuva saattais ainaki olla tosi hyvä, jos valokuvaaja vaan räpsäsi oikeaan aikaan.. jännittävää. Otettiin myös kaverikuvat, ja niistä varmasti jää käteen mukava muisto lukioajoilta! Harmi vaan, että ihan kaikki meijän vakkari porukasta ei päässy mukaan kuvaan. :/ 
Pitäkäähän nyt kuitenkin peukkuja kuvien onnistumisen suhteen! :)


Ensi viikolla on jännät paikat sekä siinä mielessä, että saadaan koulukuvat, mutta myös siinä mielessä, että yo-tulokset tulee perjantaina! Jännittää kyllä aika paljon, ei vielä, mutta jännitys varmasti kasvaa kun ensi perjantai lähenee. Minulla on tapana tehdä aina pieni toivomus, kun oma ripsi irtoaa (ihan totta :D) ja olen joka ikisellä kerralla toivonut, että saan mantsan kokeen arvosanaksi sen mitä niin kovasti haluan. Uskon, että mahikset siihen on, mutta nyt täytyy vain toivoa parasta! :)

Nonni ja sitten itse reseptiin. Tämän herkku kääretortun tein kesän loppuvaiheessa, kun meille tuli tuttavia kylään. On se kyllä pitkään pysynyt tuolla reseptivarastossani, koska on ollut paljon muuta päiviteltävää! :D Ohjeen bongasin jälleen Baka Glutenfritt -lehdestä, ja lopputulos oli oikein onnistunut! Pohja oli hyvä ja täyte ihanan raikas ja vadelmainen. Kyllä suklaa ja vadelma on tosi hyvä makupari! Suosittelen tätä kahvipöytään! Kuorrute oli kans kiva lisä tähän herkkuun. :)


Mukavaa kun alkaa vklp! Nauttikaa!


3 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vadelmamousse:
2 liivatelehteä
125g vadelmia
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
1,5 rkl vaniljakreemijauhetta

Suklaakuorrute:
145g tummaa suklaata Panda
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
25 g pehmeää voita

Valmista vadelmamousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Soseuta seos lusikan avulla tai esimerkiksi siivilän läpi. Älä kuitenkaan laita vadelmien siemeniä hukkaan. Purista liivatteista vesi ja sekoita vadelmaseoksen joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mukaan kreemijauhe, kun seos on vielä juoksevaa. Sekoita kerman joukkoon vadelmaseos ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Valmista kääretorttupohja. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vähitellen varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia. Kun pohja on kypsä kumoa se sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Valmista suklaakuorrutus. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää joukkoon kuohukerma ja sokeri. Ota kattila  pois levyltä kunnes se kiehahtaa, välillä sekoitellen. Sekoita seosta kunnes suklaa on sulanut. Lisää pehmeä voinokare ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Anna jäähtyä. Levitä vadelmamousse jäähtyneen kääretorttu pohjan päälle ja kääri pohja napakaksi rullaksi. Päällystä kääretorttu suklaakuorrutteella. Koristele vadelmilla. 








2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Anna! <3 Ja minäkin jännitän koetuloksia, perjantaina selviää! ;-)
    Tsemppiä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Toivottavasti sulla meni hyvin!

      Poista