8. maaliskuuta 2016

Jauheliha-vihannesvuoka


Hellou!
Taas venyi päivittely viime kerrasta. mutta täällä ollaan! Hiihtoloma on startannut, ja heti näin loman alkuun hyvä ystäväni tuli meille yökyläilemään! :) Sunnuntaina potkuroimme mummilleni ja leivoimme siellä ässä-keksejä, joita tuli jopa kolme pellillistä. Maanantaina ulkoilimme myös, nimittäin pulkkamäen merkeissä ja iltapäivällä menimme pelaamaan sählyä. Ulkosauna oli illalla lämmitetty, ja pitkästä aikaa mukavien löylyjen jälkeen katsoimme elokuvan The Painted veil - Kirjava huntu, joka oli meidän molempien mielestä tosi hyvä! Ollaan jo kerran aikaisemminkin meinattu katsoa tää leffa, mutta se jäi, ja nyt vihdoin päädyimme tähän pitkän ja kitkerän pohdinnan tuloksena. :D Suosittelen leffaa! Hyvät näyttelijät, juoni ei ollut ennalta arvattavissa ja huikeat maisemat! 

Tänään ollaan kans ulkoiltu ja pelattu erilaisia lautapelejä moneen otteeseen. Saas nähdä mitä tekemistä sitä keksii, kun kaveri lähti kotiin. :/  Onneksi on pikkusisko täällä piristämässä, eiköhän me jotain keksitä! :D Mutta tosiaan viime viikolla ennen loman alkua tein minulle ja isosiskolleni ruoaksi jauheliha-vihannesvuokaa (tähän nimeen lopulta päädyin, oli vaikea valinta! :D). Ruoasta tuli tosi hyvää ja kehittelin reseptin itse. Sisällytin reseptiin kaikkia suosikki vihanneksiani, ja muunmuassa papuja, sillä tykkään niistä kovasti, vaikka en ole ikinä ennen itse valmistanut niistä mitään. Ruoka on helppo valmistaa ja suht` nopeakin, jonka kaveriksi sopii perus makaroonit ja maukas salaatti tai tuoreita vihanneksia! :) 

Toivon, että kokeilette reseptiäni, sillä olisi kiva saada palautetta, että millainen lopputuloksesta tuli ja, että oliko maku mieleen! :) Pistäkäähän sitten kommenttia tuonne alas, jos tähän reseptiin joskus päädytte!
Ihanaa loman jatkoa kaikille joilla se nyt on, ja rentouttavaa loppuiltaa! <3



1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 sipuli
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä (pienehköä)
400g naudan jauhelihaa
370g tomaattimurskaa (Mutti)
290g kidneypapuja luomu
2 tl suolaa
1½ tl basilikaa
1½ tl paprikajauhetta
½ - 1 tl rouhittua mustapippuria

Juustokastike:
25g voita
½ dl gluteenittomia jauhoja (Semper hieno)
5 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
½ tl suolaa

Huuhtele vihannekset lämpimän veden alla ja kuutio ne pieniksi paloiksi. Kuullota vihanneksia pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä (n. 8 minuuttia). Nosta kuullotetut vihannekset syrjään. Ruskista jauheliha pannulla pienellä määrällä oliiviöljyä, ja lisää rouhitut sipulit joukkoon. Mausta jauheliha suolalla, basilikalla, paprikajauheella sekä mustapippurilla. Lisää tomaattimurska sekä huuhdellut pavut, ja anna hautua noin 10 minuuttia. Nosta syrjään liedeltä. Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää joukkoon maito ja vatkaa seosta parin minuutin ajan, kunnes kiehahtaa. Ota kattila levyltä ja lisää juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla. Voitele korkeareunainen uunivuoka, ja levitä vuoan pohjalle kerros kuullotettuja vihanneksia. Nostele päälle osa jauhelihaseoksesta ja kaada lopuksi osa juustokastikkeesta. Toista tämä kaksi viiva kolme kertaa (itse tein kolme kerrosta), siten, että päällimmäiseksi tulee juustokastiketta. Ripottele vielä halutessasi pinnalle raastettua juustoa. Paista jauheliha-vihannesvuoka 175 asteessa noin 25 minuutin ajan. Tarjoile gluteenittomien makaroonien ja tuoreiden vihannesten kera. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti