23. maaliskuuta 2016

Sitruuna-rahkapiirakka


 Moikka!
Taas joudun pahoittelemaan hurjaa parin viikon taukoa, aika rientää hirmu nopeeta! :( Noh, minulla on ollut paljolti koulujuttuja mm. tehtiin ja pidettiin äikän laaja aikakausi esitelmä romantiikasta, olen lukenut ylpeys ja ennakkoluulo kirjaa (joka tosin vielä kesken, kiire tulee) yms. Tein tänään listan mitä kaikkea koulujuttuja minun pitää tehdä pääsiäislomalla, ja niitä on kyllä paljon ja tosi useat työläitä. Pitää tehdä kaksi portfoliota mantsaan ja kuvikseen liittyen, lukea ruotsinkielinen kirja ja tehdä siitä analyysi. Hommia siis riittää! 

Tosiaan palmusunnuntai oli viime vklp:na ja siskoni kävi perinteiseen tapaan virpomassa. :) Minä maskeerasin meille pikku trullin ja sain tietenkin myös osani virpomispalkkiosta, ja niitä tuli muuten aika kivasti! Nyt on parhaillaan menossa vain neljän päivän kouluviikko, ja sitten neljän päivän ihana loma! Piiitkä vklp siis tiedossa. :) Aion leipoa jotain pääsiäisherkkuja, mutta ne pääsee blogiin varmaan vasta pääsiäisen jälkeen. :/ Tsekatkaahan siis aikaisempina pääsiäisinä leipomiani herkkuja! Niitä löytyypi pääsiäinen -kohdasta blogin oikeasta reunasta. :) 
Suosittelen eritoten nuita passion-valkosuklaa leivoksia (< klik), ne sopivat pääsiäiseen niin väriltään kuin maultaankin! 

Tässä olis myös uusi herkkuresepti! Äitin kanssa päätettiin muutama viikko sitten leipoa jotain hyvää ja oikein peltikaupalla, joten teimme sitruunaista rahka-murupiirakkaa. Äiti oli löytänyt ohjeen maku.fi :stä, ja muokkasin sen gluteenittomaksi, jonka lisäksi tein muuta hienosäätöä. Pohjasta tuli todella hyvä! Ei yhtään murustellut ja oli ihanan maukas! Koko paketti toimi tosi hyvin, ja lisäämäni marjat toivat omaa makuaan sitruunan voimakkaan maun rinnalle. :) Itse halusin käyttää mesimarjoja elikkä vatukoita, mutta oikeastaan mikä tahansa marja käy! Laittakaa joukkoon vaikka omaa suosikkimarjaa! 
See you ja viettäkääs ihana pääsiäisloma! <3



1 pellillinen TAI kaksi piirakkavuokaa (halkaisija n. 24 cm) 

Taikina:
250g voita
8 dl Semper hienoa jauhoseosta gluteeniton
1½ tl psylliumia
2½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 dl piimää
2 munaa

Täyte:
1 prk (200g) vaniljarahkaa
1 prk (250g) maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
lisäksi 3-4 dl mesimarjoja/muita marjoja

Sulata voi. Sekoita jauhoihin psyllium, sokerit, leivinjauhe sekä sooda. Kaada jäähtynyt rasva jauhoseokseen ja sekoita. Jaa taikina kahtia ja nosta toinen puolisko pienempään kulhoon. Säästä toinen taikinakulho muruseosta varten. Sekoita toiseen taikinapuoliskoon munat ja piimä pohjataikinaa varten. Valmista täyte. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Voitele kaksi piirakkavuokaa (TAI leivinpaperoi uunipelti) ja jaa pohjataikina molempiin vuokiin. Levitä täyte pohjien päälle. Ripottele marjat rahkaseoksen päälle, ja lisää lopuksi muruseos. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti