9. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat passion-valkosuklaa leivokset


Hei kaikille!
Taas päivittäminen hiukan venähti, mutta täällä sitä taas ollaan! :) Pääsiäisloma oli tosi mukava ja tuli syötyä paljon erilaisia pääsiäisherkkuja! Suklaamunia, mangojuustokakkua ja kyseisiä passion-valkosuklaa leivoksia. Meillä oli myös koulussa pääsiäsateria, johon kuului lohta perunamuusin kera sekä jälkkäriksi kaikille oli mämmiä. Keliaakikoillekin oli tehty gluteenitonta mämmiä ja maistoin sitä innoissani aivan ensimmäistä kertaa! Kyseinen mämmi ei oikein napannut, sillä se oli hyvin kovaa, mutta oli kiva maistaa jotakin uutta pääsiäisherkkua. Kävimme ennen kotiinmenoa ruokakaupassa ja sieltä löysin myös mämmiä gluteenittomana! En ole ikinä ennen nähnyt kaupoissa glut. mämmiä, onkohan se sitten kehitelty ihan vasta (tiedättekö?). Ei sitten kuitenkaan sitä ostettu, säästetään ensi pääsiäistä varten. :)

Mutta nyt on alkanut uusi ja viimeinen jakso lukiossa ennen kesälomaa, joka tulee hirmuista vauhtia! Miltei kaikilta kursseilta on löytynyt joku tuttu, ja minulla on nyt pari uuttakin ainetta, nimittäin filosofia ja psykologia. Ihan jänniltä oppiaineilta vaikuttavat ja meillä on sen verran hauska opettaja filosofiassa, että kyllä siellä jaksaa seurata. :D 
Tämä resepti jonka nyt lisään on itse kehittelemäni. :) Leivokset olivat oikein hyviä ja onnistuneita, juuri sopivia pääsiäiseen. Toivon että kokeilette reseptiäni, vaikka pääsiäinen sujahtikin jo ohitse. :)
Mukavaa alkavaa viikonloppua!


12 kpl

Keksipohja:
160g Semper digestivekeksejä
75 g voita

Mango-valkosuklaatäyte:
2 dl kuohukermaa
65g valkosuklaata
n. 60g Piltti mangososetta (½ prk)
2 liivatelehteä
n. 3/4 rkl sitruunamehua

Passionkiille:
3 liivatelehteä
4 passionhedelmän sisus
n. 70g Piltti mangososetta
1/4 dl vettä
1 rkl sokeria


Valmista ensimmäisenä valkosuklaakerma. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Siirrä kermaseos pienempään kulhoon ja peitä kelmulla tai foliolla. Anna suklaakerman jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään asti (suklaakerman on oltava täysin kylmää, jotta se vaahtoutuu myöhemmin. Takaat tämän jos annat seoksen jäähtyä rauhassa yön yli). Murenna keksit hienoksi rouheeksi (esimerkiksi kestävässä pussissa kaulinta apuna käyttäen). Sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimuru. Taputtele keksiseos tiiviisti jokaisen silikonivuoan pohjalle(silikoniset muffinivuoat ovat hyviä näiden tekemiseen. Jos et omista kyseisiä vuokia, voit vuorata muffinipellin kolot leivinpaperilla tai kelmulla, ja tehdä leivokset niihin). Valmista seuraavaksi valkosuklaa-mangotäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vaahdota aiemmin tehty valkosuklaakerma löysäksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon mangosose. Sekoita nuolijalla. Kuumenna sitruunamehu mikrossa ja lisää siihen yksitellen puristetut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan varovasti sekoittaen. Lisää lusikalla jokaiseen vuokaan täytettä, niin että pinnalle jää vielä ohut kerros tilaa kiillettä varten. Laita leivokset viileään jähmettymään ja valmista vähän ajan kuluttua kiille. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 min. Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisältä hedelmäliha kattilaan. Lisää mangosose, vesi ja sokeri. Kiehauta seos ja lisää puristetut liivatteet. Jäähdyttele seosta jonkin aikaa. Kaada kiillettä jokaisen leivoksen pinnalle ja jätä ne kylmään jähmettymään. Poista silikonivuoat ja aseta leivokset tarjoilulautaselle. Viimeistele vielä halutessasi valkosuklaakoristeilla.






Meille on syntynyt jo 15 karitsaa, tässä yksi pienokaisista. <3


Kyseiset suklaarae karkit ovat gluteenittomia ja todella hyviä! :)

8 kommenttia:

  1. Oli kyllä tosi hyviä leivoksia! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi taidokkaita leivoksia ja maistuisi kyllä tuollainen :D
    Miten ihania pienokaisia teillä onkaan ♥ ja miten monta! On siinä vipinää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Taru! <3 Juu pikku karitsoja on hirmuisesti ja niiden touhuja on niin mukava katsella. :)

      Poista
  3. Onpas kauniin ja herkullisen näköisiä :P

    VastaaPoista