21. huhtikuuta 2015

Gluteenittomat suklaamuffinssit


Hei!
Kylläpä aika kulkee nopeasti, sillä viime päivityksestäni on kulunut enemmän aikaa kuin kuvittelin. Pääsiäinen hurahti ohi ja seuraavaksi on ihana vappu ja saa leipoa munkkeja ja valmistaa herkullista simaa! Minusta vappu on todella mukavaa aikaa ja se on yksi suosikeistani, Joulun jälkeen. :) Lukion puolella meillä on ollut kulttuuri-liikuntapäivä, jolloin valitsin ohjelmakseni keilaamisen. Oli kyllä mukava päivä ihanien ystävien kanssa! Ylihuomenna koulullani on urapolkuja-tapahtuma, jossa kukin opiskelija menee valitsemansa ammatin esittelyyn. Itse valitsin n. 10 vaihtoehdosta arkkitehdin ja fysioterapeutin. Ne herättivät mielenkiintoni ensimmäisinä. :) 

Saimme myös vihdoinkin neljännen jakson kokeet ja olen ihan tyytyväinen tuloksiin. Ruotsin lopullinen arvosana jäi mietityttämään, joten siitä aion mennä keskustelemaan opettajan kanssa. Uskonnon kolmos kurssi oli minulla myös tässä 4. jaksossa, jotenka uskonnon opiskelu on lukion kannalta paketissa! Sain lisäksi siitä mukavat arvosanat, nimittäin 1. kurssista 9, toisesta 10 ja kolmosesta myös 9. :)

Kyseisen reseptin olen ottanut Gluteenitonta leivontaa -blogista, joka osoittautui erittäin hyväksi. Voin sanoa, että nämä ovat parhaimmat gluteenittomat muffinssit mitä olen maistanut! :) Hiukan tuunailua jälleen kerran tein ja kivana lisänä keksin tuon nopean kuorruteen. 
Maukasta loppuviikkoa!


n. 12 kpl

Taikina:
100g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl maitoa
3 dl Semper hienoa jauhoseosta
2 dl Provenan kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g maitosuklaata

Kuorrute:
1 dl kaakaotomusokeria
n. ½-1 rkl vettä

Sekoita puukapustalla pehmeä voi, sokerit, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Lisää viimeisenä pieniksi kuutioiksi pilkottu suklaa. Jaa taikina muffinipellillä oleviin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä. Sekoita kuorruteen ainekset keskenään ja lisää vettä tarvittaessa, jos seos on liian kovaa. Kaada kuorrute pieneen pussiin ja leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutetta muffinssien päälle. Tee myös halutessasi sokerimassasta koristeita viimeistelyä varten.2 kommenttia: