3. maaliskuuta 2015

Gluteeniton omenatosca


Heippa kaikki!
Leivoin viikonloppuna tätä ihanaa omenatoscaa. Löysin netistä tämän tyyppisen herkun ja sitten päätin kehitellä siitä oman gluteenittoman version, hyödyntäen omaa piirakkapohja reseptiäni. Lopputulos oli oikein hyvä! Pohja oli todella pehmeä ja kuohkea ja tämän kaveriksi sopii loistavasti vaniljajätski! :) Jos pöydällä lojuu valtava kasa omenoita, kannattaa tehdä tätä! Uskon että muutkin ainekset löytyvät kaapista ja mikä parasta, toscaan voit laittaa kaikennäköisiä pähkinärouheita, hiutaleita tai lastuja! Meillä kaapista löytyi kookoshiutaleita, mantelirouhetta sekä oleellisia mantelilastuja, ja näistä syntyi loistava tosca piirakan päälle. :)

Eilen siskoni sai viestin, että norwegianilla on käynnissä lakko ja että juuri se meidän lentomme Oulusta Helsinkiin peruuntui. :( Yritimme selvitellä asiaa eilen illalla, mutta päätimme sitten kuitenkin jäädä kotiin, ottamatta riskiä. Olin niin innoissani reissusta, sillä emme juuri koskaan matkusta ulkomaille. No, nyt kuitenkin yritän keksiä muuta tekemistä, pari ideaa minulla on jo mielessä. :) Näin se vaan on, että kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan.


Taikina:
2 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl Semper hienoa jauhoseosta
1½ dl Provenan gluteenitonta kaurajauhoa
1½ tl leivinjauhetta
100g voita
1 dl maitoa
3 omenaa
kanelia
fariinisokeria

Toscakuorrute:
75g voita
100g mantelilastuja, kookoshiutaleita ja mantelirouhetta (= n. 35g mantelilastuja, n. 35g kookoshiutaleita jne.)
½ dl fariinisokeria
2 rkl Provenan kaurajauhoja
3 rkl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Lisää sulatettu rasva sekä maito. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kuori ja pilko omenat ohuiksi siivuiksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Asettele omenalohkot taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja fariinisokeria. Paista 200 asteessa noin 15-20 min ( Huom. ei aivan kypsäksi ensimmäisellä paistokerralla). Pohjan ollessa uunissa valmista toscakuorrute. Laita kaikki kuorrutteen ainekset kattilaan ja kiehauta. Ota pohja uunista ja levitä täyte piirakan päälle. Laita piirakka takaisin uuniin ja paista 8-10 min. Kokeile pohjaa tarvittaessa puutikulla, kypsyyden varmistamiseksi. Voit tarjoilla piirakan vaniljajäätelön kanssa.






2 kommenttia: