24. helmikuuta 2015

Leipomislauantai


Heippa!
Vajaa kaksi viikkoa sitten meillä oli kotosalla oikea leipomispäivä! Emme olleet mitenkään suunnitelleet, että lauantaina leivotaan ja oikein olan takaa. :D Mutta niin siinä vain kävi, että jokainen leipoi jotakin ja pariakin eri sorttia. Leipomisen aloitti pikkusiskoni, joka ei kovin useasti leivo, mutta tällä kertaa leipomiskärpänen iski! Hän leipoi mansikkaleivoksia, jotka muotoutuivat hieman laskiaispullien kaltaisiksi. Sitten minä leivoin gluteenittomia porkkanasämpylöitä, joiden ohjeen poimin Uusia Tuulia -blogista. Ohje oli oikein hyvä, mantelin maku vain nousi liian voimakkaasti esille, minun makuuni. 
Illemmalla isosiskoni leipoi perinteisiä pullia ja äiti jatkoi ison pullataikinan parissa. Lisäksi minäkin innostuin omien pullien tekemiseen, sillä olihan kohta laskiaissunnuntai. Ja päivemmällä isosiskoni leipaisi myös ohraleipiä, aamulla lämmitetyssä leivinuunissa. 
Hiihtoloma koittaa aivan kohta, enään kolme koulupäivää! :) On kyllä mukavaa päästä lomalle, tuntuu että edellisestä lomasta on jo hirmuisen pitkä aika! 
Kaiken huipuksi lähdemme lomalla Tukholmaan! Emme matkustele juuri ollenkaan ulkomailla, ainoastaan Suomessa. :D Vaikka Ruotsi onkin ihan tuossa kiven heiton päässä, niin on se mukava päästä jonnekin eri maahan! :)

Pistäkäähän viimehetken vinkkejä, että missä kannattaa käydä! Esimerkiksi kahvilat, leivontatarvikeliikkeet, vaatekaupat yms. :) Itse löysin jo netistä Leilas General storen, Mood kauppakeskuksesta, jossa pitää kyllä ehdottomasti käydä!  Mukavaa alkavaa lomaa! <3Gluteenittomat pullat kohoamassa


Gluteenittomat vaniljatäytteiset pullat


Leivinuunissa paistettua ohraleipääPikkusiskon tekemät mansikkaleivokset2 kommenttia:

  1. Miten onkaan kauniit pitkot! En ole tiennyt, että gluteenitonta pullaa saa tehtyä ja vielä noin hyvännäköistä :) Aina oppii uutta :) Muutenkin on varsin ihania herkkuja kuvissa, leivätkin niin hyvännäköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Laitoin äidille ja siskolle terveiset :D Juu tämä on kyllä uskomaton resepti! Pullat maistuvat ja ovat rakenteeltaan mainioita! :) Kannattaa kokeilla!

      Poista