12. maaliskuuta 2015

Gluteenittomat pestorullat


Hellou!
Jokin aikaa sitten kehittelin suolaisen gluteenittoman leivonnaisen ohjeen. Siskoni avustuksella lopputuloksena oli todella onnistunut taikinapohja ohje! :) On se vain niin mahtava tunne, kun onnistuu jossakin itse kehittelemässä ja aivan uudessa reseptissä! Jokainen reseptihän kehitellään jostakin "pohja" reseptistä, ja minulla siinä toimi Carsun pullaohje, josta muovautui täysin uusi taikina suolaisille herkuille! :) Pestorullat ovat ihanan kuohkeita, murenemattomia ja maukkaita suolaisia herkkupaloja! Olette varmaankin huomanneet, että minulla ei ole hirveästi suolaisia reseptejä, pääosin siis leivon makeaa. Mutta siis nyt vihdoinkin yksi lisäys suolaisten leivonnaisten joukkoon! :) 
Apua! Koeviikkoon on enää vajaa kaksi viikkoa! :D Onneksi minulla ei ole kuin yksi kunnon luku aine. :) Nähdään ja ihanaa viikonloppua kaikille! <3


n. 12 kpl

Taikina:
2½ dl kylmää maitoa
1 rkl psylliumia
25g tuoretta hiivaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl Provenan kaurajauhoja
½ dl kaurahiutaleita
2½ dl Semper karkeaa jauhoseosta
½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
½ dl maitorahkaa

Täyte:
n.1 dl pestoa
n.100g mozzarellajuusto raastetta
puolikas paprika pieneksi rouhittuna

Sekoita keskenään psyllium ja kylmä maito. Anna turvota 5-10 min. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita vispilällä, kunnes se on liuennut (mitä tuoreempaa hiiva on sitä paremmin se liukenee kylmään maitoon). Sekoita leivinjauhe, kaurahiutaleet ja jauhot keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja samalla suola, oliiviöljy ja rahka. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taputtele taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle, neliön malliseksi ohueksi levyksi. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Levitä pesto ohueksi kerrokseksi taikinalevyn päälle. Ripottele peston päälle juustoraaste. Lisää viimeisenä rouhittu paprika. Rullaa levy kääretortun tavoin, leivinpaperia apuna käyttäen. Leikkaa rullasta samankokoisia viipaleita ja aseta ne muffinipellillä oleviin muffinivuokiin. Anna pestorullien kohota puolesta tunnista tuntiin. Voitele rullat kananmunalla ja paista 250 asteessa noin 10-12 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti