12. huhtikuuta 2017

Croissantit suklaapähkinälevitteellä


Hellou!
Arvatkaapa mistä minä juuri tulin!? No ajotunnilta!
Aloitin tosiaan autokoulun viime viikon maanantaina ja tänään ajoin toista kertaa. Huomenna on taas seuraava ajotunti ja taidetaan olla koko aika liikenteen seassa, tosin rauhallisella asuinalueella. :) Tänään tuntini kesti vajaa 1,5 tuntia ja harjoittelimme peruuttamista sekä risteyskäännöksiä suurella parkkialueella. Pääsin myös testaamaan itse mäkilähtöä, opettajan mukaan yhdessä Oulun jyrkimmistä mäi`stä. :D Hyvin se meni eikä ollu vaikeaa! 

Nämä kirjoitusten jälkeiset viikot tuntuu niin huolettomilta, kun ei oikein mitään tekemistä ole. Toki käynhän minä nuilla ajotunneilla ja teoriaa pitää opiskella, sekä pääsykokeisiin saisi alkaa lukemaan. Silti kun ei ole oikeaa koulua niin tuntuu vähän hassulta. Monesti aamulla on ajotunti tai illalla teoriatunti ja muuten onkin sitten koko päivä aikaa. Noo ehkä tässä kehittyy piakkoin semmoinen lukemisrutiini. Koen vain, että ei minun edes kauheesti tarvitse lukea, koska mantsakin on tuoreessa muistissa yo:n jäljiltä. Kemiasta ja fysiikasta pitäisi vain perusasiat kerrata. 
Hain tosiaan ykkösenä ammattikorkeaan rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa ja kakkosena mantsaan yliopistoon. Oli kyllä tosi vaikea päättää järjestys, mutta siinä se nyt lepää. Haluan kyllä menestyä molemmissa pääsykokeissa yhtä hyvin, juuri tällä hetkellä maantiede houkuttelee enemmän, vaikka se onkin kakkossijalla. Onneksi pääsykokeet ovat vasta toukokuun lopulla, toinen on vasta kesäkuun ensimmäisenä päivänä. 

Ennen kirjoituksia leivoin ystäväni Annin kanssa croissantteja, jotka saivat sisälleen nutellaa eli suklaapähkinälevitettä. Croissanttejen idea tuli siitä, kun meillä oli jäänyt joululta gluteenitonta lehtitaikinaa pakastimeen. Siskoni oli vahingossa ostanut väärää lehtitaikinaa, josta olisi pitänyt tehdä torttuja, mutta tämä taikina ei ollut minun mieleen. Taikina jäi lojumaan pakastimeen ja päätin kokeilla siitä näitä suklaacroissantteja. :) Vaikka taikina ei ollut lemppariani (paras valmis lehtitaikina on Schärin millefoglie), croissanteista tuli tosi hyviä! Ne katosivat tiuhaa tahtia ja maistuivat niiin hyviltä kylmän maidon kanssa! <3 

Lisäksi taikinaa oli yllättävän helppo käsitellä jauhoja apuna käyttäen, ja levite pysyi hyvin sisällä paiston ajan. Nämä eivät juurikaan kohonneet, joten väliä ei tarvitse hirveästi jättää. Voit oman maun mukaan päättää täytteen määrän. Itse laitoin levitettä kukkurallisen teelusikan, joihinkin vielä enemmän koosta riippuen. 
Suosittelen testaamaan, sillä nämä oli herkullisen maun lisäksi nopeat tehdä!12-16 kpl

1 pkt (500g) Fria gluteenitonta lehtitaikinaa (käy jokin muukin merkki)
1 prk suklaapähkinälevitettä
muna voiteluun

Ota lehtitaikina sulamaan jääkaappiin hyvissä ajoin eli noin 5-8 tuntia ennen leipomista. Voit myös nopeuttaa sulatusta laittamalla paketin esimerkiksi muovikulhossa kuumaan vesihauteeseen. Jaa sulanut taikina kahteen osaan. Pyörittele molemmat palloiksi ja kaulitse pallot ohuiksi pyöreiksi levyiksi. Käytä jauhoja tarvittaessa apuna. Leikkaa taikinalevystä 6-8 samankokoista sektorin mallista palaa koosta riippuen. Nosta reilu teelusikallinen suklaalevitettä jokaisen sektorin leveämpään päähän. Rullaa sektori kääretortun tapaan ja kääntele se kaarevan sarven muotoon. Aseta valmiit croissantit leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele munalla. Paista croissantteja 225 asteessa noin 12-15 minuuttia. Nauti lämpiminä esimerkiksi kylmän maidon kanssa. 3 kommenttia:

 1. Herkulliselta maistuivat! :)

  VastaaPoista
 2. Heippa Anna!
  Olipa ihanaa lukea sun kuulumisia, mullakin menee aika pääsykokeisiin valmistautuessa. :-) Hurjasti voimia, menestystä ja tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana että oot herättänyt blogin taas henkiin! :)

  VastaaPoista