12. lokakuuta 2016

Markkinahumussa


Hellouu! 
Kivaa olla taas täällä! Tuntuu, että olen hirmu monen postauksen alottanu pahoitteluilla, että päivittäminen on vähän viivästynyt, ja tälläkin kertaa kävi niin. :`D Periaatteessa tiedostin sen, että kirjoitusten aikaan en tule päivittelemään yhtikäs mittään, mutta sitten se tauko jotenkin kummasti jatkui jopa ELOKUUN puolelle... huhhuh. Mutta toisaalta minulla on hyviä syitä tähän. Maantieteen aluetutkimuksen teko jatkui vielä kirjoitusten jälkeen, joten tein sitä useita tunteja päivässä. Sittenpähän alkoi koeviikko ja siihen piti lukea. Ja nyt viimeisimpänä syynä olivat siikamarkkinat, sillä sitä varten minun tuli suunnitella leipomisia ja tietty myös leipoa. On ollu kyllä paljon hommaa, mutta nyt saa vähän rauhoittua ja vauhti tasaantua.

Hirmuista ajatella, että viimeksi kun päivitin yo-kokeet oli vielä edessä. Nyt tuntuu, että niistä on monta kymmentä kuukautta aikaa. :D Noh, ei ole. Ei edes kuukautta vielä. Mitä itse kokeisiin tulee, niin vähän ristiriitaiset on fiilingit. Maantieteen sähköisen kokeen parissa netti ei alkanut millään aluksi toimia minun ja kaverini koneilla, ja sitä jouduttiin opettajien kanssa väsäämään parikymmentä minuuttia. Onneksi syynä oli vain väärin kytketty johto, ja saatiin kokeen lopusta korvausaikaa. Mutta niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että minulla loppui aika kesken. Harmittaa kyllä tosi paljon, koska tiedän, että mulla olisi ollu mahdollisuudet tavoitteeseeni, sillä osasin kokeeseen rajatut aihepiirit hyvin. Onneksi kuitenkin vain yksi tehtävä jäi kesken, ja sain siihen purettua yllättävän hyvin tietoa lyhyessä ajassa. Alustavien mukaan sain kyseisestä tehtävästä 18/30 elikkä paremmin meni kuin osasin odottaa. Silti koe olisi voinut mennä paremmin, jos aikaa olisi ollut lisää. En ehtinyt edes tarkistaa koetta, joka ois kyllä aina hyvä tehdä. Jännityksellä odotan tuloksia, sillä minun pistesaldoni on juuri siinä ämmän ja een rajoilla. Pelottaa apuaa.... Englanti meni normaalia tasoani heikommin alustavien mukaan, mutta toivottavasti YTL:ssä ollaan anteliaita. 

Aikamoista... ja sitten oli vielä nuo siikamarkkinat. Viime vklp:na joka ikinen uuni oli meillä käytössä ja kulhot meinasi loppua kesken. Otin perjantain vapaaksi, jotta aikaa leipomiseen olisi riittävästi. Aloitin leipomisen aamupäivällä 12 maissa ja lopetin klo 23 aikoihin. Kaikki sujui hyvin ja pääsin suht. ajoissa nukkumaan. :) Illalla vielä pakkasin tuotteita äitin avustuksella ja kiinnittelin ainesosalappuja. Leivoin mokkapaloja, korvapuusteja, nekkuja, pestorullia ja gluteenittomia appelsiinimuffinsseja. Pääosa leivonnaisista oli siis vehnästä, mutta tein toki myös keliaakikoille sopivia. 

Tuotteet myi yllättävän hyvin, sillä kotiin ei tarvinnut raahata paljoa mitään! Sunnuntaina myin myös pikkusiskoni ja isosiskojeni tekemiä saaristolaisleipiä, porkkanakakkuja, hilloa ja puolukka-murupiirakkaa. Eniten meni korvapuusteja, nekkuja, puolukkapiirakkaa, leipiä sekä porkkanakakkuja. Myös gluteenittomia herkkuja kaipaavat löysivät suuhun pantavaa, ja se oli heille iloinen yllätys. :) Tänä vuonna myös pikkusysterini myi omia leivonnaisiaan kaverinsa kanssa, minua vastapäätä. :D
Markkinahumusta tunnelmaa tässä postauksessa siis kuvin. 

Kivaa viikon jatkoa ja vklp:a!
En ollu uskoa silmiäni, kun siskoni toi minulle tämän vohvelin ja sanoi, että se on gluteeniton. Pikkusiskoni sanoi, että käy vähän kiertelemässä ja kyselemässä, ja löysi sitten vohvelimyyjän markkinoilta. Myyjä paistoi erikseen glut. vohvelin, tavalliset hän otti kuulemma jostain valmiina. Ja arvatkaapa maistuiko tämä hyvälle? ;)

2 kommenttia: