8. syyskuuta 2016

Pizza with avocado


Moikkelis!
Minä täällä taas! 
On ollut hieman kiirettä kirjoitusten ja maantiedon aluetutkimuksen parissa. Kun kerran olen järkevä ihminen niin jätin tuon mantsan nelos kurssin (kaikista työläin minun mielestä) viime tippaan kirjoitusten kanssa päällekäin. Minulla olisi ollut mahdollisuus käydä tämä kurssi aikaisemmin, mutta vetäydyin siitä, kun ajattelin, että kurssi ei varmaan ole kovin tärkeä. Sitä ilman siis kyllä pärjää kirjoituksissa, etenkin nyt sähköisessä, kun siihen ei kuulemma tule ainakaan mitään kartan piirto tehtävää siitä omasta tutkimusalueesta. Jokin pieni kysymys tulee todennäköisesti. Näin meidän ope sanoi. 

Mutta siis tällä hetkellä olen ihan hyvässä jamassa. Olen miltei ajantasalla tutkielman suhteen ja kirjoitusten, sekä enkun että mantsan, lukeminen on hyvällä mallilla. Enkku on hieman jäänyt toiseksi, koska mantsa enemmän kiinnostaa ja motivoi, mutta olen nyt loppumetreillä pyrkinyt enkkuakin lukemaan säännöllisesti. Periaatteessa mantsan uudelleenluku näin kesäloman jälkeen on kans jäänyt vähäiseksi, koska olen tehnyt illat tuota tutkimusta. Mutta toisaalta siinä oppii samalla kun käsittelee kaikkia tietyn maan luonnonvaroja ja luonnonilmiöitä yms. 

Enkun kuunteluun en oikein mielestäni osaa lukea, mutta olen yrittänyt. Olen tehnyt kuunteluita koulussa varmaan viisi tässä viimeisten viikkojen aikana, ja kotona tein eilen yhden ekaa kertaa abitin nettisivuilta! Se on tosi hyvä sivusto, sillä sieltä löytyy paljon kuuntelukokeita ja niiden ratkaisut myös! Varmaan olette koulussa kuulleet opettajilta. :) Kesälomalla tuli leivottua yhtä sun toista, ja tämä pizza oli yksi niistä. Kokeilin uutta pohja reseptiä leivontalehdestä ja hyväksi osoittautui! Mukavan rapsakka reunoilta ja ohut kun riittävästi kaulitsi. Täytteiksi laitoin vaihteeksi kanaa ja päälle lemppariani avocadoa. Olin ensin laittamassa avocadot uuniin, mutta otin ne viime hetkellä pois ja laitoin kypsän pizzan päälle. Niin se ilmeisesti kuuluukin tehdä, tehkää tekin niin! :D 

Neljän päivän päästä yo-kirjoitukset aloitetaan siis pitkän englannin kuuntelulla. Kuuntelu minua ei jännitä ainakaan vielä, vaikka se onkin heikoin lenkki enkun yo:sta. Kirjoitelma ja kirjallinen osio ovat minulle vahvempi osuus. Itse kirjallinen koe on minun syksyn kirjoituksista viimeisimpänä eli vajaan kahden viikon päästä. Siihen pitää vielä lukea sanastoa ja kielioppia. 
Sähköinen maantiede on 19. päivä ja kun tässä yhtenä iltana mietin tulevaa tilannetta niin alkoi vähän jänskättämään. Se on kuitenkin niin uusi tilanne kaikille, niin ei voi tietää mitä tulee tapahtumaan. Luulen, että opet saattaa ainakin olla vähän tiukkoina ja ehkä hermostuneitakin uuden tilanteen takia. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin. Itse kirjoittaminen ei pelota, sillä minulla syntyy tekstiä paljon paremmin koneella, kuin käsin. Kiva päästä valikoimaan ja vastaamaan tehtäviin, ja ylipäätänsä näkemään millaisia aineistoja kokeeseen on valittu. 

Huomenna meillä on taksvärkkipäivä, joka tarkoittaa vapaapäivää koulusta ja se siis hyödynnetään lukemiseen tottakai! :D Ihana pitempi viikonloppu näin arjen keskellä. :) Pakko mainita täälläkin, että Ensitreffit alttarilla -ohjelma alkoi vihdoin! On kyllä ihanat parit, ja odotan innolla seuraavaa jaksoa!
Tämä alkava syksy tuo tullessaan ihan hirveen monta erilaista ohjelmaa ja monet on sellasia, joista minä tykkään: Vain elämää, Kadonneen jäljillä, Haluatko Miljönääriksi, Maajussille morsian (älkää järkytty, hyvä ohjelma ja pakko kattoa joka vuosi!), Ensitreffit alttarilla ja Posse. Jethroa ei myöskään pidä unohtaa! :D Sitten ku kirjotukset on ohi niin en muuta teekkään kun näitä kattelen. ;D 

Tsemppiä kaikille syksyn kirjoittajille ja mukavaa alkavaa viikonloppua!

Pohja:
25g hiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl psylliumia
1 dl oliiviöljyä
1-2 tl suolaa
3½ - 4 dl gluteenittomia jauhoja

+ tomaattimurskaa, ananasta, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja, kanaa, mozzarella-juustoraastetta sekä avocadoa ja (pizzamaustetta)

Murenna hiiva kulhoon. Lisää lämmin vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota n. 10 minuuttia. Sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna turvota 30 minuuttia. Taputtele taikinasta pyöreä pizza leivinpaperin päälle uunipellille. Kostuta käsiä avuksi tarvittaessa tai käytä jauhoja. Levitä tomaattimurska. Lisää ananaspalat, herkkusienet, kana sekä juustoraaste. Lisää lopuksi myös pizzamauste sekä tomaatit. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Halkaise avocado leveyssuunnassa ja poista kivi. Pilko veitsellä ohuita suikaleita avocadon kuorta myöten ja irroita ne varovasti veistä apuna käyttäen. Asettele palat kypsän pizzan päälle.


2 kommenttia: