15. heinäkuuta 2016

Unelmatorttu


Moikka!
Ollaan meidän perheen kesken kesälomareissulla Kuusamossa. Tänään kierrettiin pieni karhunkierros ja nelisen tuntia siinä vierähti. Oli kyllä upeat maisemat! Jylhiä kallioita ja kuohuvia koskia riitti. :) On ollut myös hyvä sää, aurinkoista ja lämmintä! Yövymme hotellissa, jotenka huomen aamulla odottaa oikein kunnon aamiainen. :D 
Aion tehdä erillisen valokuvapostauksen tästä reissusta, joten siinä sitten enemmän. :)

Parhaan ystäväni Sannin kanssa leivoimme vasta unelmatorttua ja reseptiksi kaivoimme perinteisen ohjeen, jolla me ollaan leivottu useita kertoja. Muistaakseni tämä ohje on otettu Hellapoliisin sivuilta, mutta en ole täysin varma sillä sen verran aikaa siitä kuitenkin on. :D 
Kaikin puolin siis tosi hyvä ohje! Meidän mielestämme unelmatorttuun kuuluu tuo voi-tomusokeritäyte. Ilman sitä ei ole kyseessä unelmatorttu! :D Muistan, että resepti piti muuttaa gluteenittomaksi ja siitä kyllä tuli todella hyvä, ei murene ja on mehevä! 

Kivaa viikonloppua kaikille!


Pohja:
4 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
150g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
2 munan keltuaista
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Valmista täyte. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää täytteeseen vaniljasokerin kanssa. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta tiivis rulla hetkeksi jääkaappiin. Koristele tuoreilla mansikoilla ja tomusokerilla. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti