29. huhtikuuta 2016

Stockholm


Hejsan alla och hälsningar från Stockholm!
Noniin elikkäs Tukholman ekskursiolta ollaan palattu ja oli kokonaisuudessaan tosi onnistunut reissu! Haluan kiittää jo tässä vaiheessa meidän ruotsinkielen opea, joka järjesti kaikki esittelyt, ruokailut, kyydit yms. Hänelle kuuluu hatun nosto! :D 
Vierailimme vanhassa kaupungissa, Tukholman kaupungin talolla, Drottningholmin linnassa sekä Skogskyrkogårdenissa. Lisäksi kiertelimme paljon Tukholman keskustassa shoppailun ja teatteriesitysten merkeissä. Yövyimme ensimmäisen ja viimeisen yön laivassa ja muut hyvin lähellä Tukholman keskustaa. Majapaikassa saimme aamupalan ja lounasta saimme muunmuassa yhtenä päivänä kaupungin talolta. Iltapalat ostimme itse ja toki kävimme myös muutamassa kahvilassa! Yhtenä päivänä kävimme Bagel Street Cafe:ssa, josta meille jokaiselle löytyi purtavaa! Tarjolla oli gluteenittomia sämpylöitä (jotka muuten oli erittäin hyviä!), joten minkä tahansa bagel-annoksen täytteet sopivat vaihtoehdoksi. Itse valitsin kana-pestotäytteen, joka toimi hyvin! 
Hyvää oli ruoka (alempana kuva)!

 Viimeisenä päivänä shoppailimme, sillä omaa aikaa oli yllin kyllin. Kiertelimme miltei jokaisen kaupan ja kaikki kauppakeskukset, ja ihastuin Amerikkalaiseen Hollister vaateketjuun. Sieltä tarttuikin mukaan yksi ihana kesäpaita! :) Karkkeja löysin paljon, niin laivalta kuin Tukholmastakin, ja laivalta löysin myös tosi kauniin värisen Adidaksen jumppakassin. Kävimme myös pienessä suklaapuodissa (Chokladfabriken) Tukholman keskustassa, ja sieltä ostin lakritsi-suklaapatukan kokeiltavaksi. Tottakai kun oltiin Ruotsissa ja kielimatkalla, niin yritin joka välissä puhua ruotsia. Tuollakin suklaakaupassa kysyin, että onko kyseinen patukka gluteeniton, mutta vastaus jäi hieman epäselväksi... :`D Aina kannattaa yrittää!

Vappu on ihan kohta ja meillä on tehty munkkeja ja simaa valmistumaan! Minun pitää vielä itselleni leipaista gluteenittomia munkkeja, saa nähdä mistä reseptistä päätän leipoa! :) 
Ja huippua, kun minulla ei ole perjantaina koulua, joten tulee pitkä vklp!
(Pst. nyt on myös edellisessä korvapuustit-postauksessa kuvat!)

Kivaa tulevaa vklp kaikille, nauttikaa! <3
Drottningholmin linna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti