18. huhtikuuta 2016

Korvapuustit


Hellou!
Reseptiä pukkaa ja tänään se on yksi maukkaimmista ja onnistuneimmista ohjeistani! :D Leivoin nimittäin korvapuusteja viimeisen Gluten Fritt -lehden reseptin mukaisesti, jossa ohjeet oli selostettu tarkoin niin celsiusasteita myöten! Meillä kotona ei ole leivontaan soveltuvaa lämpömittaria, joten minun piti arvioida oikea aste. Jos teiltä löytyy mittari niin käyttäkää ihmeessä, mutta jos ei löydy, niin älkää jättäkö sen vuoksi leipomatta! :) Varmasti onnistuu ilmankin! Eri asia sitten vaikka nuo macaron`sit, sillä niissä lämpötilat on tosi tarkkoja onnistumisen kannalta, ainakin näin olen käsittänyt.

Tuoretta hiivaa suosittelen ja muistakaa antaa taikinan kohota rauhassa ja riittävän kauan. Taikinaa oli tosi helppo käsitellä, kun laittoi kaveriksi vähän jauhoja. Vaikka jauhoja käyttääkin leivottaessa, niin pullista ei tullut yhtään kuivia vaan ne pysyivät mehevinä! Rakastan tuoreen pullan tuoksua ja nyt vaihteeksi tämä kanelin ja sokerin tuoksu oli ihana! Olen kerran aikaisemmin tehnyt gluteenittomia korvapuusteja, mutta ne eivät olleet läheskään yhtä oikean vehnäpullan kaltaisia kuin nämä! Näin minä väitän, vaikka vehnäpullaa ei ole pahemmin tullut syötyä... ;D Myös muille nämä pullat kelpasivat, kun olivat kuulemma meheviä! Minulla korvapuustit olivat hitusen liian kauan uunissa, sillä osa pullista oli saanut jo liian tummaa väriä pintaan. Onneksi tummuus ei vielä makuun vaikuttanut! Kaikin puolin tosi hyvä resepti gluteenittomiin korvapuusteihin!

Saatiin tänään viimeisetkin kokeet ja ne meni vähän alle odotusten. Onneksi nuo oppiaineet ei ollu niin tärkeitä, että esim. terveystiedon pakollinen ykköskurssi ei oo mitenkään merkittävä mulle, elikkä meni miten meni. ;D Jänskättää vaa vähä nuo lopulliset arvosanat, jotka huomenna tupsahtaa wilmaan. Mulla on pariin aineeseen tavoitteet, joiden on pakko toteutua! :D
Ylihuomenna me lähtään koulun kesken Tukholmaan ekskursion merkeissä, ja odotan kyllä innolla! Mennään junalla ja laivalla, käydään katsomas teatterinäytöksiä ja tietenki syödään hyvää ruokaa ja shoppaillaan kavereiden kesken! :) Niin jännä päästä kesken jakson matkustelemaan!
Tukholma täältä tullaan!


n. 20 kpl

25g tuore hiivaa
1 1/4 dl sokeria
1 rkl psylliumia
2½ dl maitoa
2 munaa
1½ dl maustamatonta rahkaa
500g (1 pkt) Semper hienoa jauhoseosta
100g huoneenlämpöistä voita

Täyte:
pehmeää voita
kanelia ja sokeria

Voiteluun muna
Pinnalle raesokeria

Murenna hiiva kulhoon. Lisää psyllium ja 1 rkl sokerista. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (37 astetta). Kaada hiivaseoksen joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Anna turvota 10 minuuttia. Lisää munat, rahka ja loput sokerista. Nostele taikina yleiskoneeseen. Vatkaa taikinaa taikinakoukulla samalla kun lisäät jauhoja vähitellen pienissä erissä. Kun jauhot on lisätty lisää pehmeä voi paloina. Vatkaa vielä 5-8 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään paikkaan kohoamaan 45 minuutiksi. Jaa taikina kahteen osaan. Nosta toinen pala jauhoitetulle leivonta-alustalle ja kaulitse siitä suorakulmion muotoinen ohuehko levy. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa. Levitä taikinalevylle ohut kerros pehmeää voita. Ripottele voin päälle kanelia ja reippaasti sokeria. Kääri levy tiiviiksi "pitkoksi", ja leikkaa siitä paksuhkoja noin 2½ cm siivuja. Nostele siivut leivinpaperoidulle pellille niin, että pullan "ruusun" mallinen kuvio on kohtisuoraan ylöspäin. Jätä leviämisvaraa. Tee sama toiselle osalle pullataikinaa ja anna valmiiden pullien kohota vielä 25 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista korvapuusteja 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. 


Taikina kohosi mallikkaasti!

 




2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeen jakamisesta! Ostimme muuten taannoin suoraan myllyltä testiin Viljatuotteen gluteenittoman pullajauhoseoksen. Oletko koskaan kokeillut? Sillä tuli kyllä todella hyvin onnistuneet pullat. Voisin kokeilla sitä jauhoa varmaan tähänkin reseptiin, tosin psylliumin voisin silloin jättää pois, sillä sitä onkin jauhoseoksessa jo valmiina.
    ps. ihania suunnitelmia, nautihan reissusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :)
      En ole koskaan kokeillut tuota muistaakseni. :D hyvä! Voisin testata joskus! :)

      Poista