2. huhtikuuta 2016

Appelsiini-suklaa kuppikakut


Hellou!
Pääsiäinen tuli ja meni, ja tuli syötyä paljon pääsiäismunia ja suklaita! :D Vinkkinä kaikille gluteenittomille, että Cloetan pääsiäisaiheinen Suklaarae-karkkipussi on gluteeniton, ja tosi herkullisia ovatkin! Niitä käytin myös näiden kuppikakkujen koristelussa!
Hoksasin tämän karkkipussin vuosi sitten ja hyvä niin, sillä lähes kaikki pääsiäiskarkit sisältää gluteenia tai vehnää, tai saattaa sisältää vehnää, joita en itse käytä ollenkaan. Ainakin Kinderin suklaamunat ja patukat on gluteenittomia, mutta mitään muita en ole löytänyt. Onneksi on nyt nuo suklaarae-pääsiäismunat! :)

Koeviikko starttasi torstaina ja siksi päivittelykin venyi alkuviikosta, jolloin minun oli tarkoitus lisätä tämä pääsiäisaiheinen resepti, mutta se tulee nyt vaikkakin vähän myöhässä. Terveystiedon pakollinen ykköskurssikin on nyt käytyny, ja koe tuntui menevän ihan mukavasti!
Perjantaina oli matikan ysi kurssin koe, ja tykkäsin tosi paljon tuon kurssin laskuista ja osasin tosi hyvin niitä laskea, jopa myös sanallisia lukujono-tehtäviä, mutta kokeessa yksi asia katosi muistista täysin, jolloin tuli vähän möhläiltyä, mutta tehty mikä tehty. Tarkistettiin kokeet siis saman tien kukin itse, ja sain 18/36 vaikka oisin kyllä voinu kevyesti saada jopa 26 pinnaa eli kasin arvoisesti, kun kävin nuita kohtia läpi, missä laskut ei edenny yhtään, esim. kun en osannut derivoida yhtä yllättävän simppeliä funktiota... :S Ärsyttää tämmöiset, mutta toisaalta kun tietää osaavansa nuo laskut, niin plussaahan se vain on, ja ei sitten enää ole niin paljon siitä kurssista opeteltavaa ylppäreiden alla.

Tässä nytten uusi pääsiäisaiheisten muffinssien resepti, ja onnistuivat hyvin! Otin taikinan ohjeen jälleen uudesta glutenfritt -leivontalehdestäni, ja pohjat olivat kyllä justiin sellaisia kuin halusinkin. Ne olivat mukavan kosteita ja pehmeitä, eivätkä murustelleet ollenkaan. Päälle tein mascarpone-juustosta ja valkosuklaasta kuorrutteen, joka toimi kivasti appelsiinin kanssa.
Tuo resepti saattaa ehkä jostakin tuntua aika makealta pakkaukselta, mutta minun makuuni niin ei ollut. Kaikki toimi hyvin, ja vaikka tässä onkin kahta eri suklaata niin maku ei ollut ollenkaan liian makea! Jos haluat voit esim. jättää taikinasta suklaarouheen pois, niin saat vielä enemmän korostettua appelsiinin makua!

Hyvää viikonlopun jatkoa! :)


n. 18 kpl

1½ dl vispikermaa
1 tl psylliumia
3 munaa
2 dl sokeria
100g voita
3 dl Semper hieno jauhoseos gluteeniton
2 tl leivinjauhetta
100g maitosuklaata Panda
1 appelsiinin kuori ja mehu

Kuorrutus:
1dl vispikermaa
½ prk (175g) mascarpone-juustoa
75g valkosuklaata Panda
1 rkl tomusokeria

Lisäksi loput (45g) maitosuklaalevystä
pieniä Rae-suklaamunia

Sekoita psyllium vispikerman joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi varovasti sekoittaen. Sekoita vispikermaseos joukkoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahtoon. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan. Huuhtele appelsiini ja raasta sen kuori, ja purista mehu. Lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin muffinipellille (muffinit eivät juuri kohoa, joten vuoat voi laittaa melko täyteen). Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista kuorrute. Vaahdota kerma löysäksi ja lisää siihen sulatettu valkosuklaa. Vaahdota kuohkeaksi ja lisää mascarpone ja tomusokeri. Nostele kuorrute pursotinpussiin, ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle. Viimeistele maitosuklaarouheella ja suklaamunilla.







2 kommenttia:

  1. nam, kuulostaa herkulliselta ja näyttää superihanalta!! ♥ ja voi vitsit, tiiä tunteen matikan suhteen. matikka vaan on niin. matikka. :D

    VastaaPoista