18. tammikuuta 2016

Kaurasämpylät - Havrefrallor


Hei!
Nyt olisi tiedossa sämpyläresepti! Ette arvaakaan mistä olen tämän ohjeen löytänyt. No, niistä samaisista lehdistä mistä olen jaannut monet muut leipäohjeeni. Tällä kertaa leivoin ensimmäistä kertaa Glutenfritt-lehdestäni. Ostin tämän Ruotsin puolelta samaan aikaan kuin Baka Glutenfritt-lehden jouluversion. Tämäkin lehti on pullollaan ihania reseptejä, niin suolaisia kuin makeita! Pakko päästä leipomaan lisää herkkuja tästä lehdestä, kun haluaisin niin monia testata! Näyttävät nimittäin tosi hyviltä gluteenittomiksi! :) Jospa sitä jo tulevana vklp leipoisi!

Näistä sämpylöistä tuli kyllä tosi hyviä, ja kaikki mahtuivat yhdelle pellille, sillä ne eivät levinneet ollenkaan, kohosivat vain ylöspäin. Taikina oli helposti käsiteltävää enkä tarvinnut jauhoja juuri yhtään. Tuoreeltaan nämä ovat parhaita ja vielä päälle nokare voita, juustoa ja kaveriksi kylmää maitoa! Tuoretta leipää ei voita mikään! :D 

Hoksasin muuten että kävijälaskuri raksahti rikki yli 30 000! Huima luku, kiitos kaikille! <3 Arvontaa en vieläkään kiireiltäni ehdi pitää, mutta haluan silti kiittää kaikkia lukijoita! :)
Minulla on huomenna enkussa englannin kielisen kirjan esittely, ja olen siihen reenannut tämän illan ääneni käheäksi. Jännittää, mutta eiköhän se siitä! Odotan vain huimasti sitä hetkeä kun esitys on ohi. :D En pidä esiintymisestä, varsinkaan yksin. Ryhmässä esiintyminen on paljon mukavampaa. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa ! 


n. 12 sämpylää

50g hiivaa
3 dl maitoa
2 rkl öljyä
2 rkl psylliumia
½ dl siirappia
½ tl suolaa
2 dl turkkilaista jogurttia TAI 1½ dl maitorahkaa
4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4 dl Semper karkeaa/kuitupitoista jauhoseosta
2 dl Provena kaurajauhoja
+ 1 muna voiteluun

Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiivan joukkoon. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää öljy ja psyllium. Anna turvota 10 min. Lisää joukkoon siirappi, suola, jogurtti/rahka ja kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinan joukkoon puolet jauhoista ja sekoita monitoimikoneella. Lisää loput jauhoista ja sekoita vielä 10 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään paikkaan kohoamaan 30 minuutin ajaksi. Työstä taikinaa tarvittaessa jauhoja apuna käyttäen. Muodosta taikinasta kaksi pitkää palasta ja jaa ne 12 osaan. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota vielä 15 minuuttia leivinliinan alla. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes leivät saavat kauniin kullanruskean värin. Nauti voin ja kylmän maidon kanssa.







4 kommenttia:

  1. Tämän reseptin myötä taidan vihdoin kokeilla itse gluteenittomien sämpylöiden tekemistä. Olen monesti kuullut kauhutarinoita gluteenittomasta hiivataikinasta, mutta tämä ohje vaikuttaa tosi simppeliltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :D
      Tällä reseptillä tuli kyllä tosi helposti käsiteltävää taikinaa ja hirmu hyviä sämpylöitä! :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta! Kokeiluun menee.:)

    VastaaPoista