8. marraskuuta 2015

Lakritsijuustokakku


Hellou!
Ihanaa viikonloppua vietetään ja lisäksi Isänpäivää! Meidän mummolla oli myös eilen synttärit, joten kakkuja on taas tullut niinkuin sieniä sateella! :D Siskoni leipoi eilen mummille synttärikermakakun, ja minä tein myös jo eilen jääkaappiin hyytymään Isänpäivän lakritsijuustokakun. Tänään aamulla tein siihen vielä lakritsikuorrutteen, mutta kohta päästään jo maistelemaan sitä! :) Tämän juustokakun olen aineksien ja mittojen suhteen suunnitellut alusta asti itse, mutta viimeistelyä varten löysin idean Kinuskikissalta, sillä halusin kakkuun juurikin tällaisen hauskan raitakuvion!
Liivatteita onnistuin laittamaan oikeat määrät, sillä kakku oli hyytynyt oikein hyvin! Myös lakritsin maku tuli ihanan voimakkaasti esille, etenkin tuossa pinnalla olevassa lakritsikuorrutteessa. :) Keksipohjan valmistin perinteisesti kyseisistä Semperin kauradigestive-kekseistä. Ne sopivat kyllä hyvin tosi moneen juustokakkuun!  

Olen hurja lakritsifani, niin kuin moni muukin meidän perheestä (oikeastaan meistä kaikki tykkää kovasti lakritsista ja myös salmiakista!), joten siksi valitsin juuri lakritsaisen maun juustokakkuun. Maku on eritoten myös Iskän mieleen! :D 

Eilen sain käytyä pelaamassa sählyä ja tuli kyllä tosi kova hiki! :`D Meitä oli pelaamassa vain viisi henkiä, joten oli tosi tuskaista pelata välillä 2 vastaan 3 joukkueissa. Illalla sitten oli ihana päästä saunaan, kovan treenin jälkeen! <3 Eilen saimme myös tilattua minulle vanhojentanssimekon, joten ihana, että sain sen homman pois alta! Päädyin lopulta vaaleanpunaiseen väriin, sillä minusta se sopii hyvin ruskeiden hiuksieni kanssa, ja onhan se nyt aika täydellinen Prinsessa-väri! :D <3
Tuli mieleen, että nyt on kyllä Paula Vesala tehnyt hyvän kappaleen, nimeltään Tequila! Melodia on tosi tarttuva, ja sitä hyräilen miltei koko ajan! :D

Nähdään ja kivaa alkavaa viikkoa!


Keksipohja:
225g Semper gluteenittomia kauradigestivejä
75g voita

Lakritsitäyte:
8 Kick-patukkaa
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
½ dl vettä

Vaniljatäyte:
4 dl vispikermaa
200g maitorahkaa
2½ dl Flora Vanillaa tai muuta vaniljakastiketta
2 rkl sokeria
7 liivatelehteä
3/4 dl vettä

Lakritsikuorrutus:
1ps (160g) Hopeatoffee-karkkeja
3/4 dl kuohukermaa
1/4 dl vettä
3 liivatelehteä

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Vuoraa irtopohjavuoan (24-26 cm halkaisija) reunat sekä pohja leivinpaperilla. Painele keksipohjaseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan. Valmista lakritsitäyte. Mittaa kerma kattilaan, ja pilko joukkoon Kick-patukat. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes patukat ovat sulaneet kerman joukkoon. Kaada seos leivontakulhoon ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Tee tässä välissä vaniljatäyte. Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka sekä vaniljakastike ja mausta sokerilla. Sekoita tasaiseksi puukapustalla. Nosta täyte jääkaappiin ja laita molempien täytteiden liivatteet likoamaan kylmään veteen, noin 5 minuutiksi. Kuumenna lakritsitäytteen vesi mikrossa. Purista liivatteista (4 kpl) liika vesi, ja sekoita kuuman veden joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana jäähtyneeseen Kick-patukka-kermaseokseen. Kuumenna tämän jälkeen vaniljatäytteen vesi ja sekoita joukkoon puristetut liivatteet (7 kpl). Kaada neste ohuena nauhana vaniljatäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta irtopohjavuoka jääkaapista, ja kaada vuoan keskelle vuorotellen vaniljatäytettä ja lakritsitäytettä. Koska vaniljatäytettä on reilusti enemmän, kaada sitä isompina annoksina. Loppua kohden voit pienentää annosten määriä, jotta saat kakun keskellekin tiheän rengaskuvion. Nosta kakku varovasti jääkaappiin jähmettymään ja peitä halutessasi kelmulla. Anna jähmettyä mieluiten seuraavaan päivään asti. Valmista lakritsikuorrutus. Mittaa kerma ja hopeatoffeet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes toffeet ovat sulaneet kerman joukkoon. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna vesi mikrossa ja sekoita joukkoon puristetut liivattteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana lakritsikuorrutteen joukkoon. Nosta kakku jääkaapista ja kaada lakritsikuorrutus kakun pinnalle. Anna hyytyä vielä muutama tunti kylmässä, ennen tarjoilua.






4 kommenttia:

  1. Eikä, tämä on kuin minulle luotu! :D En olekaan aiemmin testannut gluteenittomia digestive-keksejä. Pitää varmaan kokeilla :) Toi lakritsikuorrutus on kyllä ihan huippuhyvä idea, ei ole tullut minulla koskaan aiemmin mieleen, vaikka olen leiponut tosi paljon juustokakkuja :D Kiitos ohjeesta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Digestive-keksit sopii tähän mainiosti! Minusta niissä on vähän suolaisen makua, joten ne myös tasapainottavat tätä makeutta. :) Ole hyvä Lempi! Kiva, että tykkäät! :) Ja juu, jokaisella lakuhirmulla pitää olla juustokakussa justiinsa tämmöinen lakulakukiille! ;D

      Poista