6. syyskuuta 2015

Gluteenittomat mustikkamuffinssit


Moikka!
Tosiaan olin viime viikon alussa taideleirillä manamansalossa ja oli kyllä tosi mukava leiri! Leiri oli siis lukioni järjestämä ja saan siitä yhden kurssimerkinnän. Teimme vaellusretkiä luontoon, maalasimme aiheesta "Pyhä Madonna", uimme oulujärvessä, pelasimme korttia, porisimme iltaisin kauhujuttuja, teimme tulitaidetta sekä ympäristötaidetta ja paistoimme makkaraa kodassa. :)
Voisin tehdä seuraavan valokuvaus-postauksen liittyen tähän leiriin. :)

Nyt muistin! Olen aivan kokonaan unohtanut mainita, että meidän huusholliin on tullut yksi nelijalkainen karvaturri lisää! : D Hermanni, pikku kääpiöluppakani on tullut meille n. 2 viikkoa sitten ja on kotiutunut täysin. Teimme Hemelle (mun käyttämä lempinimi :`D) jättikokoisen häkin ja päivät pitkät se pääsee juoksentelemaan vapaasti isossa yläkerran huoneessamme. Heme on myös päässyt jo muutamalle puutarhaseikkailulle, ja se on aivan hulluna porkkanaan ja vihreään ruohoon. :)
Tästäkin veitikasta. sen touhuista ja mökistä lisää myöhemmin. :)

Tässä postauksessa jaan teille minun lemppari mustikkamuffinssi-ohjeen! Poimin tämän joskus pienempänä, Suolaa ja Pippuria -nuorten kokkausohjelmasta, ja yhä se on minulla tallessa. :) Muffinssit valmistuvat tosi nopeasti, sillä taikinaa ei tarvitse missään vaiheessa vatkata. Nämä ovat todella meheviä ja pehmeitä, ja piparkakun tapaiset mausteet tuovat kivaa lisää näihin muffineihin. Näistä ei kuitenkaan tule Joulu ja piparit mieleen, vaan maku on jotenkin erilainen, ja täydentää loistavasti mustikoita. :)

Nähdään! <3

12-15 kpl

2 munaa
2 dl pehmeitä mustikoita (jos pakaste, sulata vähän)
1,5 tl inkivääriä
1,5 tl kanelia
1,5 tl neilikkaa
3 dl fariinisokeria
2 dl kermaa tai maitoa
1 dl rypsiöljyä
5 dl Semper fin mix gluteenitonta jauhoseosta
2 tl soodaa

Vatka muna rikki vispilällä. Lisää joukkoon mustikat, mausteet, sokeri, kerma/maito ja öljy puukapustalla sekoittaen. Sekoita jauhot ja sooda keskenään ja siivilöi vähitellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssipellillä oleviin muffinssivuokiin ja paista muffinsseja 200 asteessa noin 10 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti