26. elokuuta 2015

Gluteeniton vadelmavuokakakku


Hei! 
Jälleen uutta reseptiä pukkaa! Tämän reseptin bongasin jälleen ihanasta Baka Glutenfritt -lehdestä, kuin myös teeleipien ja limpun ohjeen. Halusin kovasti kokeilla ohjetta, joten päätimme leipoa tätä ystäväni kanssa. Myöhemmin illalla, juuri kun sain kakun uunista, iskä ilmoitti että lähdetään mökille, ja sinne oli kutsuttu myös ystäväni perhe. Päätin ottaa kakun mukaan kahvipöytää varten, joten valokuvasin kakun supernopeasti, ja noin kuudessa minuutissa olin valmis! :D 
Se oli varmaankin nopein kuvaussessio minkä olen koskaan tehnyt! Ja kuvista tuli mielestäni hyviä, yksinkertaisella ja hillityllä ulkonäöllä. 
Vuokakakku maistui todella hyvältä, yksinkertaiselta ja vadelmaiselta. :) Siis tosi hyvä gluteeniton vuokakakku!

Nyt aloitan matikan läksyjen teon, mutta en varmaan saa mitään aikaiseksi, koska vektori-tehtävät on olleet viimeisillä tunneilla tosi vaikeita! :/  Ruotsin läksyt ainakin työstän! :) 
Ai niin! Menemme ensiviikolla kuviksen taideleirille Manamansaloon, joten varmasti kiva leiri tulossa! Siitä saa yhden kurssimerkinnänkin! :D



3 munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl psylliumia
2 dl Provenan gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl Semper hienoa gluteenitonta jauhoseosta
75g voita
1 dl maitoa
1½ - 2 dl vadelmia (mieluiten pakaste)

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun voin ja maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi nuolijalla varovasti käännellen. Lisää lopuksi kohmeiset vadelmat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun reikävuokaan (n. 1,5 l ). Paista vuokakakkua 175 asteessa noin 40-45 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista. Viimeistele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.








4 kommenttia:

  1. Nam! Voin kuvien perusteella jo päätellä, kuinka ihanan vadelmaiselle kakku varmaan maistui! Ja aivan ihania kuvia, rakastan yksinkertaisia värejä ja suloisia vadelmia!
    Oikein mukavaa taideleiriä ja tsemppiä vektoreihin! :-D Itse kävin kurssin viime vuonna, ja luulin etten pääse läpi, mutta työskentelin sisukkaasti, ja pääsin kurssista läpi kunnialla! Joten tsemppiä, älä anna hankalien laskuje lannistaa! :-) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Elsa! <3
      Juu kiitos!, tsemppiä vektoreihin tarvitaankin! :D Nyt olen ainakin parin kolmen kappaleen laskut ymmärtänyt täysin, mutta loput on vielä hakusessa. :s Oi hyvä sinä! Enköhän minäkin pääse! : )

      Poista
  2. Tein inspiroituneena ohjeestasi tänään saman tyylisen kakun. Tosin muunsin aika paljon, ja tein kokonaan maissitärkkelystä käyttäen, ja suklaataikinan, jossa vadelmia kerroksien seassa. Kelpasi kyllä koko porukalle. :) Kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kaura, onpa mukava kuulla, että oma versiosi kakusta onnistui! :)
      On niin mukava kuulla kun joku on leiponut reseptilläni, ja vielä jakanut palautteen blogiin! <3 Kiitos siis siitä! : )

      Poista