7. heinäkuuta 2015

Gluteeniton Mansikkatartaletti


Tervehdys kaikille!
Pahoittelut normaalia pitemmästä päivitystauosta! Olin viime viikolla ystäväni luona yökylässä ja oli tosi mukavaa! Pyöräiltiin, ulkoiltiin, piirrettiin ja katseltiin iltaisin Isä Brownia telkkkarista. :) En ole juurikaan aikaisemmin katsonut kyseistä sarjaa, ja se osoittautui kyllä tosi hyväksi! Minulla tuli myös mieleen samankaltainen sarja, Isä Matteon tutkimuksia, jota olen katsonut aikaisemmin. Samanlainen pääidea molemmissa, kummatkin hyviä ja hauskoja sarjoja! :D

Uusi viikko on alkanut ja tällä viikolla oleskelen kotosalla, eli ei ole mitään suurempia suunnitelmia. Kiva olla välillä kotona rennosti! :) Näistä TV-sarjoista kun tuli puhe, niin tykkään myös tosi paljon McLeodin tyttäret -sarjasta! Siskollani on koko tuotantokausi DVD-levyinä, ja olenkin nyt pitkästä aikaa ruennut katsomaan sarjaa ihan alusta asti. :) Se on ollut jo kauan kauan yksi suosikeistani! Minusta parhaat sarjat ovat sellaisia, joissa tarina jatkuu ja jatkuu aina seuraavalta levyltä toiselle. Ihmiset kasvavat ja tilanteet muuttuvat. Parasta on myös se, että alkuperäinen ympäristö ja paikka säilyy samana loppuun asti. :)

Pari viikkoa sitten tein tämän mansikkatartaletin ja nyt lisään sen teidän kokeiltavaksi! Olen pitkään etsinyt hyvää gluteenitonta murotaikinan ohjetta, ja etsintä ei ole vielä ihan päätöksessään. Tämän reseptin murotaikina on hyvä gluteenittomana, muttei vielä sellainen kuin etsin. :) Kyseisen murotaikina reseptin ongin paha kakku -blogista, kiitos siitä! :) Hihkaiskaa ihmeessä jos teillä on hallussa jokin eri hyvä gluteeniton murotaikina resepti! :)
Tämä tartaletti onnistui kyllä tosi hyvin! Itselläni pohja oli liian kauan uunissa, mutta muuten oikein herkullinen kokonaisuus! :) Kokeilkaa ihmeessä, nyt kun mansikatkin alkavat olla parhaimmillaan!

Nähdään! <3



Murotaikina:
100g huoneenlämpöistä voita
100g sokeria
200g Semper hienoa  jauhoseosta
1 tl ksantaania
40g vettä

Väliin:
viikunahilloa tai muuta mieleistäsi hilloa

Vaniljakiisseli:
vajaa ½ dl perunajauhoja
½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
1½ dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 keltuaista

Kermavaahto:
2½ dl vispikermaa
1½ rkl vaniljakreemijauhetta
1 rkl sokeria

Päälle:
mansikoita

Lisäksi:
Kinuskikissan suorakaiteen muotoinen piirasvuoka

Hiero pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää jauhot joihin on sekoitettu ksantaani, ja sekoita murumaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita vain sen verran, että saat aikaan tasaisen massan. Kääri murotaikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään 30-45 min. Valmista tässä välissä vaniljakiisseli. Yhdistä kattilassa perunajauhot ja sokerit. Sekoita joukkoon kerma, maito ja keltuaiset. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna kiisselin jäähtyä. Painele jääkaapissa tekeytynyt taikina suorakaiteen muotoisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Asettele pohjan ympärille tiiviisti folio, ja kaada sen päälle kuivia herneitä tai riisiä. Paista pohjaa keskitasolla 175 asteessa 15-20 min. Nosta pohja uunista ja ota folio herneineen pois. Anna pohjan vielä ottaa väriä uunissa 5-10 min. Anna jäähtyä.
Nosta tartalettipohja vuoasta irtoavan pohjalevyn avulla. Laske pohja tarjoilulautaselle. Levitä pohjan päälle hilloa, ohuehko kerros. Lusikoi hillokerroksen päälle vaniljakiisseli. Vaahdota kerma ja lisää siihen vaniljakreemijauhe sekä sokeri. Levitä vaniljakiisselin päälle kermavaahto. Viimeistele tartaletti pilkotuilla mansikoilla.








4 kommenttia:

  1. Namm, näyttää kyllä huippuhyvälle! Ja taas jälleen ihanat kuvat!
    Itsekin pidän McLeodin tyttäret -sarjasta! :-) Se on jotenkin vaan tosi hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Elsa! <3
      Totta puhut! Musta kans se vaan vetää puoleensa ja haluan aina heti kattoo seuraavan jakson! :D Mahtavasti toteutettu sarja ja ihanat ihmiset, Tess, Claire, Jodi, Nick ... <3 :)

      Poista
  2. Voi kun onkin kaunis piirakka! Niin kesäisen ja herkullisen näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! : )
      Mansikoilla on kyllä kivointa koristella kesäisiä herkkuja! <3

      Poista