25. marraskuuta 2014

Cashewpähkinä-toffee kuppikakut


Heippa!
Tänään kävin tekemässä koeviikon viimeisen kokeen! Olen aivan onnessani kun saa vihdoinkin huokaista ja rentoutua! <3 Tämä koeviikko oli aika rankka, koska minulla oli kamalasti sanojen opettelemista niin ruotsissa kuin englannissakin. Englannin kokeet saimme jo poikkeuksellisesti tänään ja läpi pääsin niin kuin oli tarkoituskin! Nyt odotan vain innolla ja kauhulla muiden kokeiden palautusta, joka on 15 päivä joulukuuta. :) 
En oikein tahdo uskoa että kohta on Joulukuu! Joulu on minun ehdoton suosikkijuhlani! Parhainta on kun saa syödä yölläkin ja muistan kun viiime joulunakin mussutin pipareita ja glögiä keskellä yötä. :D Lisäksi pääsen leipomaan piparitalon ja joulutorttuja! Mummini tilasi oman piparkakkutalon ja ajattelin tehdä sen jo tulevana viikonloppuna. Lisään siitäkin sitten kuvia tänne. :)
Mutta nyt sitten reseptiini! Tein viikonloppuna kuppikakkuja, joihin laitoin vaniljafudgea pieninä kuutioina, sekä cashew-pähkinää rouhittuna. Kuppikakuista tuli todella onnistuneita! Otin taikinareseptin Gluteenitonta leivontaa -blogista, joka osoittautui todella hyväksi! Kuppikakut olivat rakenteeltaan juuri sopivia, eivät murentuneet helposti ja eivätkä maistuneet yhtään kuivilta. Toffee ja cashewpähkinä sopivat mitä parhaiten yhteen ja sopivan karkeasti rouhittu pähkinä tuo mukavaa suutuntumaa. :) Nämä nousevat kyllä minun kuppikakku top-listan ykkössijalle! Myös kuorrutteeksi sopi ihana piparkakun makuinen rahkaseos. Se tuo kivasti jouluisen tunnelman! :)
Nähdään ja toivottavasti tykkäätte reseptistä!



n. 12-15 kuppikakkua

100g pehmeää voita
2½ dl sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
4½ dl Semper hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
150g vaniljafudgea 
70g cashewpähkinöitä

Kuorrutus:
3 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
200g piparkakunmakuista rahkaa
koristeluun toffee paloja

Sekoita pehmeä rasva, sokerit ja munat keskenään lusikalla. Lisää maito ja sekoita joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Paloittele vaniljafudge pieniksi kuutioiksi ja lisää taikinaan. Rouhi viimeisenä pähkinät karkeasti ja kaada taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinipellillä oleviin muffinivuokiin. Paista keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokeri sekä rahka. Sekoita tasaiseksi. Nostele kuorrutus pursotinpussiin ja pursota jäähtyneiden muffinien päälle. Viimeistele toffee paloilla.






6 kommenttia:

  1. Namm! Tosi tyylikkään ja herkullisen näköisiä olet tehnyt :) Juuri eilen ajattelimme Aneten kanssa, että leivomme kyllä joku päivä kuppikakkuja :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Lempi! <3 Kiva juttu! Kuppikakkujen leipominen on niin hauskaa puuhaa ja koristelussa pääsee käyttämään mielikuvitusta! :)

      Poista