7. syyskuuta 2014

Tumma reikäleipä Luminan -jauhoseoksesta


Moikka!
Ensinnäkin suuret kiitokset kaikille blogini arvontaan osallistuneille! Kommentit ovat ihastuttavia ja kannustavia! <3 Muistakaa että arvonta on käynnissä 27.9 asti, joten osallistumisaikaa on vielä rutkasti! 

Mutta nyt tämän päivän postaukseen. Pari viikkoa sitten innostuin kokeilemaan gluteenitonta leipää, Luminan tumma reikäleipäjauhoseoksesta. Taikina oli yllättäen erittäin löysää ja mietin että onkohan ohjeessa jokin virhe, mutta ei ollut. Muotoilin taikinasta kaksi reikäleipää, öljytyin käsin ja kärsivällisyyttä tässä muotoiluvaiheessa tarvittiinkin. Onnistuin muotoilussa, mutta se vei hieman aikaa, koska pyrin niin täydellisen pyöreän leivän muotoon. :D Keskus reiän leikkasin mukin reunoilla. Leipä oli todella todella hyvää ja käsittämättömän pehmeää, löysähkön taikinan ansiosta! :) Resepti oli pakkauksessa hieman vajaa, joten tarkennin ohjetta samalla leipoessani. Tälläisen Luminan reikäleipäjauhoseoksen löydät ainakin K-Citymarketeista ja varmaankin myös Prismoista. :) Ohessa myös kuvia pari viikkoa sitten tehdystä, ensimmäisestä tilauskakustani! Kakun tein siis pikkusiskoni kaverin synttäreille. :)


2 reikäleipää

5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pussi (11g) kuivahiivaa
1 pussi (385g) Lumina Tumma reikäleipäjauhoseosta

Mittaa kädenlämpöinen vesi pieneen kulhoon. Lisää joukkoon kuivahiiva. Kaada jauhoseos yleiskoneeseen ja lisää myös hiiva-vesiseos. Vaivaa taikinaa hyvin yleiskoneella (10-15 min.). Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinapalasta reikäleipä (koko leivän halkaisija: 24 cm) öljytyin käsin, leivinpaperoidulle pellille. Tee keskusreikä (halkaisija: 7 cm) painamalla mukin reunoilla leivän keskikohtaa vasten. Pistele leipä haarukalla. Anna leivän kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. 45 minuuttia. Paista leipiä 180-200 asteessa n. 30 min. 






2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä leipää ja tosi hienosti olet saanut leivän muotoiltua. Ja tosi söpö kakku! =)

    VastaaPoista