9. kesäkuuta 2014

Vadelma-suklaa jäädyke


Viikonloppuna teki mieli jotain hyvää ja viileää. Etsin netistä perus jäädykkeen ohjeen ja suunnittelin siitä mieleiseni jäädykkeen. Lopputulos oli kerrassaan herkullinen ja onnistunut! :) Suosittelen kokeilemaan tätä ja muitakin jäädykkeitä, lämpiminä kesäpäivinä! Tai miksei vaikka heti! :D

2½ dl Flora vispiä

Vanilja-vadelma seos:
1 vaniljatanko
1 keltuainen
1 dl tomusokeria
1½ dl vadelmia

Kaakao-suklaa seos:
2 keltuaista
1 dl kaakaotomusokeria
50 g suklaata rouhittuna

Vaahdota Flora vispi vaahdoksi ja nosta jääkaappiin odottamaan. Valmista vanilja-vadelma seos. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti kuoresta. Mittaa kulhoon tomusokeri ja keltuainen. Sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon vaniljan siemenet. Lusikoi puolet vaahdotetusta kermasta vanilja-vadelma seokseen. Sekoita varovasti ja lisää myös vadelmat. Nosta seos jääkaappiin. Valmista seuraavaksi kaakao-suklaa seos. Sekoita kulhossa keltuaiset ja kaakaotomusokeri. Lusikoi seokseen loput kermasta, sekä rouhittu suklaa. Sekoita. Vuoraa pieni irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja, reunat). Levitä vuokaan ensin kerros kaakao-suklaa seosta ja sitten vanilja-vadelma seosta. Jatka kunnes seokset loppuvat. Siirrä vuoka pakastimeen ja pakasta vähintään 4 tuntia. Ota jäädyke pehmenemään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke tarjoiluvadille ja koristele suklaarouheella ja vadelmilla!







6 kommenttia:

  1. Voi namskis! Aivan suussa sulavan näköistä herkkua ;D

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen näköinen ja kiva idea nuo kerrokset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lempi! Kerrokset olivat kyllä hauska ja toimiva lisä tähän jäädykkeeseen. :)

      Poista
  3. Herkullisen näköistä! Tällä hetkellä , kun ulkona on lämmintä vain +10 astetta, ei tee juurikaan mieli jäätelöä tai jäädykettä, mutta eiköhän se himo niihin taas tule, kun ilmat lämpenee. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu! <3 Sää on kyllä ollut ikävän kylmää lähi päivinä, mutta eiköhän kohta päästä jo helle lukemiin! :)

      Poista