25. toukokuuta 2014

Nokkosletut


Tiedättekös että on enään viikko koulua ja sitten ei tarvitse huolehtia koulujutuista. :) Kesän lettukauden parhaimpia ovat nämä nokkosletut. Itse maistoin näitä ensimmäisen kerran ja ihanan kesäisiltä maistuivat! Tämä ohje on kotilieden sivuilta. Hihhih, seuraavan kerran kun tapaamme onkin jo alkanut kesäloma! Hauskaa kesää kaikille! <3

Taikina:
40g nokkosen lehtiä
5 dl maitoa
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
3 munaa

Paistamiseen:
voita

Sekoita keskenään maito ja jauhot. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia. Huuhtele ja valuta nokkosen lehdet. Nosta nokkoset siivilään kattilassa kiehuvan veden päälle. Höyrytä kannen alla 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Silppua nokkoset hienoksi silpuksi. Lisää taikinaan suola, öljy ja munat. Lisää sitten nokkossilppu. Paista letut miedolla lämmöllä, jotta nokkonen ei tummu liikaa.







4 kommenttia:

  1. Letut on ihan parhaita! Voisinpa itsekin joku päivä tehdä nokkoslettuja, sillä kävimme juuri pari päivää sitten keräämässä nokkosia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Letut on minunkin suosikkeja! Ne valmistuu niin nopeasti ja maistuvat ihanilta! Kokeilehan ehdottomasti :)

      Poista
  2. Hei itsekin tein nokkoslettuja tuossa viime viikonloppuna, mutta blogista kyseinen resepti vielä puuttuu. Maistoin niitä myös ensimmäisen kerran ja hyviä olivat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä näyttää olevan samankaltaiset makunystyrät! :D

      Poista