23. maaliskuuta 2014

New York Cheesecake

Olen tehnyt vaikka minkälaisia juustokakkuja, niin uunissa kuin hyydyttämälläkin. Minusta uunissa paistetut juustokakut ovat parhaimpia! :) Täytteen ohjeen olen napannut kinuskikissalta, jota hiukan itse muuntelin. Tämän New Yorkin juustokakun kanssa on ehdottomasti nautittava manssikkamelbaa ja sitä kannattaakin laittaa runsaasti! 

Pohja:
300 g Semper kauradigestive-keksejä
n.125 g voita

Täyte:
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa

Mansikkamelba:
200 g mansikoita
½ dl sokeria
1 tl sitruunamehua

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää joukkoon ranskankerma, sitruunamehu ja molemmat sokerit. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet. Sekoita siemenet muiden aineiden joukkoon. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte vuokaan. Paista juustokakkua 175 asteessa noin tunnin verran. Peitä kakun pinta foliolla, kunnes se on saanut vaaleanruskean sävyn. Anna kakun jäähtyä. Säilytä kakku jääkaapissa yön yli. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Valmista lisäkkeeksi mansikkamelba. Soseuta pehmeät mansikat ja lisää joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Sekoita. Tarjoile juustokakun kanssa. 









8 kommenttia:

  1. Ai, että näyttää hyvältä! Ihania sydämiä :)

    VastaaPoista
  2. Ohh.. Näyttää täydelliseltä! :)

    VastaaPoista
  3. Upean näköinen kakku! Ihan kuin jostain hienosta kahvilasta! :)

    VastaaPoista
  4. Blogisi on oikea löytö. Gluteenittomat ohjeet ovat aina tervetulleita ja varsinkin tämä gluteeniton paistettu juustokakku on tervetullut resepti. Kiitos siitä ja monista muistakin hyvistä ohjeista! tervetuloa tutustumaan minunkin blogiini ja osallistumaan arvontaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Krisse! Tosi mukava kun löysit blogini ja että reseptit ovat tarpeen. :) Kävin sinun blogissasi ja se on aivan ihana! Sinulla on niin suunnattoman paljon erilaisia reseptejä ja kuvat ovat kauniita! Liityn ehdottomasti lukijaksesi ja osallistun myös arvontaan. Toivottavasti onni suosii minua! :D

      Poista