17. maaliskuuta 2014

Jumalaiset omenakuppikakut

Viikonloppuna tuli tehtyä kahdenlaisia kuppikakkuja. Tein siskoni kanssa lakritsi-appelsiini kuppikakkuja, sekä itse omenakuppikakkuja! :) Omenakuppikakkujen ohje on pääosin itse tuunaamani ja resepti todentotta toimii! Kuppikakut ovat niin niin täyteläisiä ja kuohkeita ettei sanat riitä kertomaan kaikkea. Eiköhän nyt kaikkia pistänyt leivontakärpänen, joten kulhot ja sähkövatkaimet käteen ja leipomaan!

n. 15 kpl

Omenaseos:
3 omenaa
½ dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Taikina:
125 g pehmeää voita
1½ dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl psylliumia
1½ dl maitoa

Muruseos:
75 g sulatettua voita
½ dl sokeria
2½ dl kaurahiutaleita
2 rkl gluteenittomia jauhoja

Kermakuorrutus:
2½ dl kermaa
3/4 dl maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
(+ elintarvikeväriä)

Kuori omenat, poista siemenkodat ja paloittele ne pieniksi sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita omenoiden kanssa fariinisokeri sekä kaneli. Vaahdota fariinisokeri ja pehmeä voi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli keskenään. Kaada kylmä maito pieneen kulhoon ja sekoita siihen psyllium. Anna turvota 10 min. Siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen maito-psylliumseoksen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada omenaseos taikinaan ja sekoita vielä varovasti käännellen. Jaa taikina muffinssipellillä oleviin muffinssivuokiin. Valmista muruseos. Sekoita kaikki muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele runsaasti muffinssien päälle. Paista muffinseja 200 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä. Vatkaa kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja sekoita siihen rahka sekä sokerit. Pursota kuorrutusta jäähtyneiden muffinssien päälle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti