19. syyskuuta 2013

Kahvipöydän tuorejuustokakku

Keksipohja:
300g Semper kauradigestivejä
100g voita

Täyte:
600g Philadelphia tuorejuustoa
200g Valio mausettua rahkaa Vanilja
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
1 dl kuohukermaa (ei vaahdoteta)

Suklaaraita:
100-150g Marabou 70% tummaa suklaata
1-2 rkl kahvia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi rouheeksi minigrip-pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja lisää se keksimurskaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, ja painele keksimurska vuoan pohjalle tiiviisti (halk. 24 cm). Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä. Laske uunin lämpötila 130 asteeseen. Valmista seuraavaksi kakun täyte. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokerit keskenään. Lisää yksi muna kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kuohukerma. Valmista suklaaraita. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää joukkoon kahvi. Jaa kakun täyte kahteen kulhoon tasan. Lisää toiseen täytepuoliskoon suklaa. Sekoita. Kaada puolet suklaaraitatäytteestä vuokaan, keksipohjan päälle. Kaada toisena kaikki vaalea täyte, ja viimeisenä loput suklaaraitatäytteestä. Vedä veitsellä kuviota kakun pinnalle. Paista kakkua uunin keskitasolla, n. 1 tunti ja 25 minuuttia, kunnes se on "jämähtänyt" kokonaan. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile jääkaappikylmänä.









2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä tosi hyvältä! Minulla on sellainen aukko sivistyksessä etten ole ikinä tehnyt paistettavaa juustokakkua... ehkä joskus saan sen tehtyä :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Suosittelen kokeilemaan ihan uunissa paistettavaakin juustokakkua! ;)

    VastaaPoista