8. syyskuuta 2013

Nopeat kaura-puolukkakeksit

n.25-30 kpl

150 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
3 ½ gluteenittomia jauhoja
2 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
1½ dl puolukoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina pakastimeen kovettumaan puoleksi tunniksi. Leivo taikina tangoksi ( halk.4 cm). Leikkaa tanko noin centin paksuisiksi paloiksi ja nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Painele keksit ohuiksi. Jätä hiukan leviämisvaraa. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-12 min.





2 kommenttia: