8. maaliskuuta 2013

Päärynä-kookospiirakka

Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
200g leivontamargariinia
5dl gluteenittomia jauhoja
3tl leivinjauhetta
2dl maitoa

Pinnalle:
1 prk (400/230g) päärynäkuutioita mehussa

Kookos-kuorrutus:

100g leivontamargariinia
2dl sokeria
2dl kuohukermaa
4dl kookoshiutaleita

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.Sulata rasva kattilassa.Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vuorotellen taikinaan maidon ja sulatetun rasvan kanssa.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.Paista pohjaa 200 asteessa 12 minuuttia puolikypsäksi.Valuta päärynäkuutioista liemi siivilän avulla.Mittaa kattilaan margariini,sokeri ja kerma.Kuumenna, kunnes rasva on täysin sulanut ja seos kiehahtaa.Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet.Nosta puolikypsä piirakka uunista ja levitä päärynäkuutiot pohjan päälle.Levitä kookos-kuorrutus päärynöiden päälle.Jatka paistamista n.12 min. kunnes piirakan pinta on kauniin kullan ruskea.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti