2. elokuuta 2017

Suolapähkinä-kinuski jäätelö


Moikka!
Viime viikkoina olen ollut töissä, rannalla, kaupungilla, pottumaalla, kaupassa, hillasuolla, kirjastossa sekä mummolassa. Meillä päin on riittänyt myös lämpimiä päiviä, mutta lisää saisi tulla. En ole vielä kertaakaan uskaltautunut uimaan meriveteen, sillä sen verran kylmää vesi yhä on. Nyt pitäisi jo ottaa itseään niskasta kiinni, kylmäkin kivi on jo heitetty veteen...

Vaikka meillä ei olekaan ollut hurjan lämpöisiä hellepäiviä, jätskiä voi tehdä aina! 
Taas päästiin kokeilemaan jätskiä kondensoidusta maidosta. Se on ehkä maailman yksinkertaisin tapa tehdä jäätelöä itse ja kaiken kukkuraksi lopputulos on vieläpä herkullinen! :) Kun maistelee pelkkää valmista jätskimassaa, minusta maku on vähän turhankin makea. Mutta kun täytteet on lisätty maku jotenkin kummasti tasapainottuu eikä ole yhtään liian makea! Se on kumma juttu, mutta hyvä sellainen. Tykkään hirveästi suolaisen ja makean yhdistelmästä, joten siksi valitsin suolapähkinät ja kinuskin. Toimivat todella hyvin keskenään, aivan superhyvää. 
Jos olette maistaneet kolmen kaverin jätskeistä suolakinuskia, niin kyseinen jäderesepti tärppää aika lähelle tätä omatekoista herkkua!
Suosittelen kokeilemaan! :) 

Tällä viikolla minulla on jos jonkinlaista ohjelmaa. Babyshowerit, 90-vuotis synttärit, grillijuhlat sekä  kamujen näkeminen kuuluvat to do -listaani. Kivaa kun on ohjelmaa, niin tietää mitä odottaa seuraavaksi! 

Kivaa viikkoa kaikille!


1,5 litraa

Jäätelömassa:
5 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa

Kinuski:
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

n. 100 g suolapähkinöitä
ripaus suolaa

Valmista ensin kinuski. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Kun tipautat kinuskipisaran kylmään veteen, se ei hajoa vaan pysyy pisarana. Tämä kertoo, että kinuski on valmista. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähitellen kondensoitu maito, pienellä teholla vatkaten. Sekoita tasaiseksi. Nosta jäätelömassa jääkaappiin odottamaan, kunnes kinuski on jäähtynyt. Lusikoi jäätelömassaa tilavuudeltaan noin 1,5 litran kokoiseen vuokaan. Lisää massan väleihin kerroksiksi kinuskikastiketta ja sen päälle suolapähkinöitä ja ripaus hienoa suolaa. Toista tämä muutaman kerran. Päällimmäiseksi voit valuttaa kinuskikastiketta koristeeksi suolapähkinöiden kera. Peitä vuoka kelmulla ja nosta pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi tai mieluiten yön yli. Ennen tarjoilua, nosta jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön muutamaksi minuutiksi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti