22. toukokuuta 2016

Riisimurokarkit


Moikka!
Pitkästä aikaa täällä! Aika kyllä vain lentää ja nopiasti! :D
Koulua on enään vain pari viikkoa, ja sitten KESÄloma! Huhhuh en ole vieläkään sisäistänyt tätä, että koulu jää jälleen pitkälle tauolle ja päästään loman viettoon. Toki nyt on tiedossa vähän erilainen kesäloma, koska pitää lukea ylppäreihin. Aika pelottava ajatus varsinkin enkun kannalta... Kirjoitan siis syksyllä pitkän englannin ja maantiedon. 
Kivointa tässä on se, että saan päntätä ja kirjoittaa lempiaineeni mantsan ja vieläpä sähköisenä. Meillä oli jokin aika sitten kenraali tuosta sähköisestä mantsan kokeesta, ja tykkäsin niin kovasti kirjoittaa vastaukset sähköisesti. Siinä on niin paljon hyviä puolia! Harmi, että äikkä ei vielä muutu sähköiseksi. :D

Olen jo suunnitellut, että kesällä leiriydyn meidän mökille lukemaan. Aion lukea päivät pitkät rannalla ja käydä välillä uimassa ja syömässä välipalaa mökissä. Odotan jo pelkästään tätä tosi innolla! Aion katsoa mm. kaikki Harry Potter elokuvat englanniksi, ja tietenkin ilman suomenkielistä tekstitystä. Lisäksi aion seurata erilaisia engl. kielisiä sarjoja ja dokumentteja. Tällä hetkellä minulla on kyllä oikein positiiviset mietteet lukemista ja pänttäämistä ajatellen! Toivottavasti positiivisuus ja innostus jatkuu läpi kesän. 
Ensimmäinen projektini syksyn kirjoituksiin on tehdä lukusuunnitelma molemmista aineista. En ole ikinä tehnyt koeviikkoja varten minkäännäköisiä lukemissuunitelmia, mutta kyllä nyt on tehtävä! RO:ssakin meille muistutettiin näiden tekemisestä, ja kyllähän se on hyvä kun on jonkinlainen runko lukemisesta. 

Kesätöitäkin olen saanut ja niiden parissa pyörin sitten heti ensimmäiset kaksi kesälomaviikkoa! 
Tein tänään pikkusiskoni kanssa näitä riisimurokarkkeja, koska kaikkia tarpeellisia ainesosia löytyi kotoa. :) Kuvaamisen kanssa tuli pikkaisen kiire, mutta sainpas kuitenkin napattua muutaman kuvan! Näitä on todella nopea tehdä ja maistuvat varmasti jokaiselle!

Kivaa viikkoa kaikille! 


n. 15 kpl

75g kookosrasvaa
120g tomusokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 dl Semper riisimuroja
tummaa suklaata
kookoshiutaleita
mantelirouhetta

Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää murot ja sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa riisimuroseos muffinivuokiin ja painele hieman tiiviimmäksi. Sulata tumma suklaa ja nostele karkkien päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita sekä mantelirouhetta. Nosta karkit viileään ja anna jähmettyä noin 15 minuutin ajan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti