12. joulukuuta 2015

Banaani-suklaakakku


Moikka!
Hirveä tauko hurahti viime päivityksestä, mutta olen ollutkin aika kiireinen! :/ Meillä oli serkkujen kanssa pikkujoulut ja leivoin sinne jouluisen piirakan. Eilen meillä oli OSYKissa Lucianpäivä ja tukholmakurssilaisena leivoin päivän kahvilaan piparimuffinsseja valkosuklaakuorrutteella. Lisäksi miltei kaikki muut kurssilaiset leipoivat myös tarjottavaa. Oli torttuja, mokkapaloja, muffineita, keksejä, kääretorttua ja tietenkin perinteisiä vohveleita. Tein piparimuffinssit gluteenittomina, ja tarjolla oli myös toisen kurssilaisen tekemiä glut. mokkkapaloja. Vuorottelimme kahvilan myyntivuoroja keskenämme ja ruokavälitunnilla jonot vohvelien perään kasvoivat huimiksi. Suosio oli siis kova! Kaikki ostivat leivonnaisia ja glögiä oppitunneille, myös opettajat tottakai! :) 

Itsenäisyyspäivä oli noin viikko sitten ja silloin leivoin banaani-suklaavuokakakkua. Ohjeen otin uudesta Baka Glutenfritt -joululehdestä, joka oli erikoisjulkaisu ja jatkoa edelliselle numerolle. Pikkuisen muokkasin ja jätin pähkinät pois ja lisäsin suklaan määrää. Lopputulos oli maukas banaanin ja suklaan yhdistelmä, mutta hieman mureneva. Tyypillistähän toki glut. leivonnaisille on, että ne ovat tosi murenevaisia, mutta tämä ei tosiaan ollut läheskään yhtä mureneva kuin jotkut ovat.  Mutta sepä ei makua haittaa, jokaisella leivonnaisella on oma rakenne! :)
Linnanjuhlat tietenkin katsottiin samalla kakkua herkutellen!

Maanantaina on kokeiden palautus ja pikkaisen jo jänskättää! :D Olen kulkenut koko syyskauden tanssissa ja meillä on myös siihen liittyvä esitys maanantaina, joten tuplasti jännitystä tiedossa! Ja ihan mahdotonta, että seuraavan viikon jälkeen alkaa Joululoma, en malta odottaa! <3 

Mukavaa lauantaita kaikille! :)


Taikina:
150g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 munaa
100g Provenan kaurajauhoja
100g mantelijauhetta
100g Semperin hienoa jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
125-150g banaania (noin 1 iso, kypsä)
125g Pandan maitosuklaata

Kuorrute:
1 dl tomusokeria
½-1 rkl kylmää kahvia

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa banaani pieniksi paloiksi ja rouhi suklaa karkeaksi. Sekoita varovasti banaani ja suklaarouhe taikinaan. Voitele ja korppujauhota reikävuoka (tilavuus n.1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kuin kumoat. Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja kylmä kahvi keskenään. Lisää tarvittaessa kahvia tai tomusokeria koostumuksesta riippuen. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrute kakun päälle. Ripottele vielä halutessasi suklaarouhetta kuorrutteen päälle.








2 kommenttia: