21. lokakuuta 2015

Chocolate Chip Cookies - Gluten-free


Moikka!
Ihana syysloma on käynnissä ja kaikkea kivaa olen jo tehnyt ja aion vielä tehdä! :) Käytiin eilen Ikeassa ja sen ohella tietty Candy worldissa, djur magazinet-eläinkaupassa sekä maxi haaparannassa. Reissulta tarttui mukaan olkkariin viiden euron sohvapöytä, magneetteja, pari koristetyynyä, kympillä karkkia, 24-packin limsalaatikko, meidän kisu Tiuhdille joululahjaksi namipaloja, halpaa nutellaa ( :D ), sekä huima määrä gluteenittomia jauhoja, muroja, pastoja ja keksejä. Ollaan nyt alettu käymään tuolla maxissa, sillä sieltä saa minulle glut. tuotteita huomattavasti halvemmalla kuin suomesta. 
Lisäksi löydettiin pari uutta gluteenitonta leivontaa- lehteä, ja jälleen pääsen testailemaan uusia reseptejä! Viime reissulla löysin Baka glutenfritt- lehden, joka osoittautui todella hyväksi resepteineen! :) Suomesta en ole löytänyt mitään glut. leivonnalle tarkoitettuja leivontalehtiä. Myydäänköhän sellaisia edes Suomessa? :S

Pari päivää sitten leivoin suklaahippukeksejä. Siskoni leipoi vehnäjauhoista porkkanapiirakkaa, varmistaakseen sen onnistumisen, joten minä leivoin itselleni herkuksi keksejä. Resepti on kehumastani Baka glutenfritt- lehdestä, ja käänsin sen suoraan ruotsista suomeksi, ilman mittoja muunnellen. Tein reseptin vain kaksinkertaisena, sillä kaapista löytyi 200 gramman edestä suklaata, sekä valkoista että tummaa. Kekseistä tuli siis kahden suklaan hippukeksejä ja tosi tosi hyviä sellaisia! Eivät murennu läheskään yhtä pahasti, kuin aikaisemmin kokeilemani gluteenittomat keksit, ja koostumus oli ihanan mehevä! :)

Huomenna loppulomaksi nokka kohti kotia ja rennosti aion ottaa! :) Tänään kun jäin pariksi yöksi kaupunkiin, niin käytiin katsomassa kaverini kanssa napapiirin sankarit 2. Oli sika hyvä ja nauroin sika paljon! :`D Kannattaa ehdottomasti käyä katsomassa, jos vielä epäröit meneväsi! :) En ole itse katsonut ykköstä, joten sekin pitää katsoa, kerta tämä kakkonenkin oli niin hyvä! 

Nähdään ja viettäkää ihana loppuloma! <3


n. 30-35 kpl

200g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa 
2 munaa
3 dl glut. puhtaita kaurahiutaleita
5 dl gluteenitonta Semper hienoa jauhoseosta
100g tummaa suklaata
100g valkosuklaata

Paloittele pehmeä voi leivontakulhoon. Lisää sokerit sekä ripaus suolaa, ja vaahdota sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Mittaa joukkoon kaurahiutaleet sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi puukapustalla. Pilko molemmat suklaat reilun kokoisiksi kuutioksi, ja kaada taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla pyöreitä palloja, ja aseta taikinapallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pallot saa laittaa melko vieri viereen, sillä keksit eivät leviä uunissa juuri ollenkaan. Paista keksejä 180 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, keksien koosta riippuen. Anna jäähtyä pellillä ja nauti vaikkapa kylmän maidon tai kuuman kaakaon kanssa! 








8 kommenttia:

  1. Nam! Näyttävät tosi hyviltä! :) <3

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia!
    Kävin myös katsomassa Napapiirin sankarit 2, mutta mun mielestä se oli lievä pettymys ykkösosaan verrattuna :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kissanminttu! :)
      Ahaa harmi että leffa ei ollut sinun mieleen. :( Itse en tosiaan ole nähnyt ykkösosaa, pitää se tässä joku päivä kyllä katsoa! :)

      Poista
  3. Heippa Anna! <3
    Olipa mukava lukea kuulumisiasi. :-) Nuo keksit vaikuttavat ohjeen perusteella ja aineidenkin mittasuhteiden perusteella ihan samanlaisille, kuin leipomani (gluteenia sisältävät) amerikkalaiset cookiet, joten koostumus on varmasti ollut todella mehevä!
    Minullakin on vielä lomaa pari päivää jäljellä, täytyy käyttää se hyödyksi!
    En ole nähnyt kyllä yhtään gluteenitonta leivontalehteä kaupoissa, toivottavasti sellainen tulisi! :-)
    Rentouttavaa lomaa vielä! xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! <3
      Okei! :D Nämä olivat kyllä tosi meheviä ja ihanan pehmeitä! Varmaan aika lailla sama koostumus. :)
      Juu olisi kyllä kiva jos ne tulisivat Suomeenkin myyntiin! En ole ainakaan itse huomannut niitä missään. :s Täytynee aina kuitenkin vilkuilla lehtihyllyille, jos siellä sattuisi olemaan niitä yllättäen! :)

      Poista
  4. Ai että miten hyvän näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lempi! <3
      Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Täytyypä mennä lukemaan kuulumisiasi blogistasi! :D

      Poista