24. syyskuuta 2015

Pähkinä-suklaajuustokakku


Hejsan!
Koeviikko on parhaillaan käynnissä, ja ruotsin ja äikän kokeet on takanapäin. Ruotti meni ihan hyvin, minulla vaan tuli kiire lopussa, joten en ehtinyt huolella tekemään toista luetun ymmärtämistä. :/ Kokeessa oli myös kaksi kuuntelua, ja ainakin toisen osasin mielestäni tosi hyvin. Toinen oli taas vähän vaikeampi. Äikän koe oli tänään ja se tehtiin ryhmässä, kyseessä oli tekstitaidon vastaus. Saimme tehdä kokeen kaveriporukan kanssa, joten yhteistyö sujui pörfektosti! :D Koe meni minusta aika hyvin. :) Vielä on edessä bilsan ja matikan koe. Molempia olen alkanut nyt tajuamaan, jippii! :)

Tänään lisään syntisen hyvän pähkinä-suklaajuustokakun reseptin. Pari viikkoa sitten perjantaina teki mieli leipoa jotain, joten ostin isosta Prismasta pähkinä-suklaalevitettä ja gluteenittomia oreo-keksejä, kun kerta oltiin kaupungissa. Meillä kotona ei meidän lähikaupassa ole paljoa valinnanvaraa, esim. gluteenittomia oreo-keksejä siellä ei myydä, mutta pähkinä-suklaalevitettä myydään ihme kyllä! Halusin leipoa jtn nimenomaan tästä levitteestä, ja löysin netistä nutella-juustokakun ohjeen. Ohje on alunperin Lunni leipoo -blogista, ja se löytyy myös maku.fi:stä. Vaihdoin keksipohjan keksit gluteenittomiin ja muuntelin hiukan muiden ainesosien määriä. Kiitos kuitenkin Lunnille sika hyvästä reseptistä! :) Jätskin kanssa tämä vie kielen mennessään! Eikä ollut yhtään liian makea minun mielestäni. :)
Tätä herkkua teen varmaan pian uudestaan syysiltojen ja Vain elämää -ohjelman kaveriksi. Oli muuten tosi hyvä aloitusjakso! Seuraavahan on jo huomenna!, jee! :D
Katsoitteko te ensimmäisen jakson? :)



Keksipohja:
165g Schärin Chocolate o`s gluteenittomia täytekeksejä
75g voita

Täyte:
130g valkosuklaata 
400g tuorejuustoa (Philadelphia)
2 munaa
1½ tl vaniljasokeria
150g ranskankermaa
150g Pähkinäsuklaalevitettä

Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit, esimerkiksi tehosekoittimessa. Yhdistä keksit voisulaan ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla (halkaisija 22-24cm). Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita kylmään täytteen teon ajaksi. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi ja lisää munat yksitellen välillä sekoittaen. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa ja ranskankerma sekä halutessasi sokeri. Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä pähkinäsuklaalevitettä hieman mikrossa ja nostele siitä reilun kokoisia lusikallisia täytteen päälle. Vedä veitsellä tai grillitikulla pintaan marmorointia. Paista juustokakkua 40-50 minuuttia tai kunnes kakku on hyytynyt reunoilta, mutta keskeltä vielä hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi, laita kiinni ja sammuta uunin virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä noin tunnin ajan. Jäähdytä kakku vielä huoneenlämmössä, ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Nauti vaniljajäätelön kanssa. Juustokakku on parasta seuraavana päivänä. 








2 kommenttia:

  1. Oi vitsi kun näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Nutella on jotain niin parasta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ja niinpä! :D Sitä voisi lisätä ihan kaikkeen mitä syö! ;D Nytkin meillä on täysinäinen Nutella-purnukka kaapin perällä!

      Poista