3. elokuuta 2015

Käsintehty Vaniljajäätelö


Hellou!
Viimeistä lomaviikkoa viedään, joten nyt on aika tehdä vielä kaikkea, mitä ei ole ehtinyt tekemään! :) Minä aion viettää kunnon rantapäivän, jos säät suosivat! Ihme ja kumma olen kuitenkin käynyt jo viisi kertaa uimassa! Yhdellä kerralla vesi oli jäätävän kylmää, mutta kahdella muulla kerralla ihanan lämmintä! <3

Jätin aika viime tippaan tämän itsetehdyn jätskireseptin lisäämisen, mutta tässä se kuitenkin tulee! Löysin reseptin Eskimon nettisivuilta, ja lisäsin perusreseptin joukkoon suosikkiherkkujani! :)
Minä lisäsin mm. lakritsikastiketta, nugaata, glut. digestivekeksejä ja vaahtokarkkeja, vain mielikuvitus on rajana! Miltähän vaikka popcorn jätski maistuisi tai gluteenittomalla keksitaikinalla maustettu jäätelö!? Toki myös jäätelö pelkällä vaniljatangolla on herkullista! :)

Tässä reseptissä käytin glukoosisiirappia, sillä se kuulemma tekee jätskin koostumuksesta paremman, ja niinhän asia olikin! Suosittelen käyttämään tuota glu.siirappia, sillä se teki rakenteesta todella kuohkean ja helposti leikkautuvan! :)

Mummini synttäritkin olivat noin pari viikkoa sitten, joten kakkuja tein jälleen oikein jonossa! :D Lisään perinteisesti kakuista kuvia tänne blogin puolelle! :)
Nähdään ja nautitaan vielä viimeisistä lomapäivistä! 



n. 2 litran vuokaan

4½ dl vispikermaa
4 kananmunaa
1½ dl tomusokeria
1½ dl glukoosisiirappia
1 vaniljatanko
ripaus suolaa

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa kolmanteen kulhoon vispikerma. Suorita vatkaus seuraavassa järjestyksessä, sillä näin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välissä. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän jämäkkää, kun se pysyy kulhon pohjalla kääntäessäsi sen ylösalaisin. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaahdoksi. Vaahdota lopuksi kerma. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet ja lisää kermavaahdon joukkoon. Sekoita kermavaahdon joukkoon myös glukoosisiirappi. Sekoita nuolijalla käännellen kermavaahdon joukkoon keltuais- ja valkuaisvaahdot. Tässä välissä voit lisätä massaan haluamiasi keksejä, karkkeja tai vaikkapa marjoja. Kaada jäätelömassa 2 litran vuokaan ja anna kovettua pakastimessa mieluiten seuraavaan päivään. 






2 kommenttia: