11. tammikuuta 2015

Maustekakku


Heippa!
Koulu starttasi keskiviikkona, mutta minuun iski mahatauti niminen pöpö. :/ Oli myös kuumetta ja nuha, joka on edelleen ja pysyttelee sitkeästi matkassa. Onneksi pääsen kuitenkin huomenna taas kouluun! :) Ei kolme päivää niin paha kuitenkaan ole, kun kerran olen saanut kaikki läksyt ystäviltä ja tiedän mitä tunneilla on käyty. Tällainen vajaan 4 viikon loma on kyllä ihan luksusta! :D

Olen seurannut kiivaasti ampumahiihtoa ja tänäänkin tuli yksi kisa telkkarista. Toivottavasti seuraava kilpailu tulee pian. :) Nyt lisään reseptin Jouluisesta maustekakusta, kun en sen ohjetta ehtinyt lisäämään aikaisemmin, sopivampaan aikaan. Mutta eikai se haittaa, sillä voihan tätä leipoa nytkin, saa sitten vielä Jouluisen mielen! :) Ohje on vanhasta reseptikirjasta ja olen sitä hieman muunnellut. Ihanan Jouluista kakkua siitä kyllä tuli! Kakkuun tuli ehkä vähän liian kiinteä rakenne, mutta minusta se kuitenkin toimi. :) Meillä on jo purettu joulukoristeet pöydiltä, mutta joulukuusi koristeineen meillä on vielä pitkään!

Nähdään taas ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! :)
Pst. Tänään tulee Loiri nuotiolla ja sen ajattelin kyllä katsoa! Täydellisen parin ovat kyllä valinneet tuohon, niin mielenkiintoisia heppuja, minun suosikkejani. :)


2 munaa
2 dl sokeria
50g voita
1,5 rkl appelsiinitäysmehua
3 dl kermaa
4,5 dl Semper hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
½ tl ksantaania
½ tl kardemummaa
½ tl kanelia
1 tl neilikkaa
½ tl inkivääriä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon sulatettu voi ja appelsiinimehu, varovasti sekoittaen. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, ksantaani ja mausteet. Lisää kerma ja jauhoseos vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun reikävuokaan. Paista 200 asteessa n. 45 min. Tarkista kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa kakku on valmis. Anna jäähtyä vuoassaan ja kumoa tarjoilulautaselle. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti