1. marraskuuta 2014

Halloweenin Rocky Road -tikkarit

 
Moikka!
Halloween on ovella ja en ole itse ikinä tiennyt tarkalleen, että minä kuukauden päivänä juhla on. Mutta nytpä tiedän, kun katsoin googlesta! :D Tein siihen liittyen ensimmäistä kertaa Rocky Roadia. Mielestäni se oli oikeaa herkkua! Ei liian makeaakaan minun suuhuni. :) Rocky Roadista sitten keksin tehdä pikkuisia tikkareita ja niihin tein valkosuklaasta aaveita ja hämäkinseittejä. :) Nämä ovat kyllä tosi hyviä ja juuri sopivia pikkuherkkuja suupaloiksi!
Syysloma on viettettynä ja yksi viikko kouluakin jo takana. Syyslomalla kävimme tosiaan siellä Superparkissa, joka oli kiva paikka! Suosikkini oli jättitramppa, josta pääsi hyppäämään pehmeään ja loputtomaan kuutiomereen. Siellä ei kyllä hirveästi ollut isommille tytöille mitään, mutta minä kaverini kanssa testasin miltei kaikki paikat, ihan pikkuisille tarkoitetutkin! Muummuassa kolmipyörät, jotka olivat ihan hirvvittävän pikkuisia! :D Syysloma oli kyllä ihanan rentouttava irtiotto arjesta! :)
Nyt minulla on tälläinen kiva pitempi viikonloppu, sillä opettajia on lomautettu lukiossani, joten minulla ei ollut tänään yhtään oppituntia! Tulin nimittäin jo eilen kotiin. :) Sain viikolla haasteen tehdä postaus laukun sisällöstä, jonka sain luvan muuttaa repun sisällöksi, joten sen postauksen lisään tässä lähipäivinä, ennen videopostausta. :) Videopostauksen lisään varmaan ensiviikonloppuna. 
Mutta tosiaan hauskaa Halloweenia kaikille ja hyvää yötä! :) <3


Rocky Road:
130g tummaa suklaata
130g maitosuklaata
30g minivaahtokarkkeja
80g m&m pähkinä-karkkeja
50g Semper glut. piparkakkuja
65g rouhittua valkosuklaata

Koristeluun:
65g valkosuklaata
strösseleitä

Lisäksi:
varrastikkuja

Sulata suklaat erillisissä kulhoissa mikrossa, pienissä erissä, välillä sekoittaen. Yhdistä sulatetut suklaat ja sekoita kunnes seos on tasaista. Laita isompaan kulhoon jääpaloja ja aseta suklaakulho jääpalojen päälle. Sekoittele suklaaseosta, kunnes se on jäähtynyt (n. 10 min.). Laita suklaa takaisin mikroon (10-20 sekunniksi), jotta lämpötila nousisi hiukan. Näin suklaa on temperoitu, jolloin se ei sula huoneenlämmössä niin herkästi, kuin temperoimaton suklaa. Sekoita hieman jäähtyneen suklaan joukkoon minivaahtokarkit, pilkotut m&m karkit, rouhitut piparkakut sekä valkosuklaapalat. Sekoita tasaiseksi massaksi. Nostele massasta lusikalla pyöreitä palloja, leivinpaperilla vuoratulle pellille. Asettele päälle muutama vaahtokarkki ja laita jokaiseen palloon varrastikun puolikas. Nosta pelti kylmään vähäksi aika. Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä. Kaada suklaa minigrip-pussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota valkosuklaasta halloween aiheisia koristeita, tikkareiden tasaiselle puolelle. Käytä halutessasi myös strösseleitä. Säilytä viileässä.
 6 kommenttia:

 1. Onpas hauska idea ja tosi hieno toteutus, näyttää tosi hyviltä! :P

  VastaaPoista
 2. Herkullisia ja nopeita herkkuja tehdä. Näihin on kiva siivota kaapista kaikki karkki- ja pähkinäpussien jämät ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru! Niinpä! Kaikki mieluisat herkut kaapista näihin, joissa on parasta ennen -päiväys menossa pian umpeen! :D

   Poista