17. kesäkuuta 2014

Nutella-pähkinä täytteiset pullat


Tervehdys kaikille kesälomalaisille ja muillekin! :) Pari päivää sitten innostuin tekemään jotain nutellasta ja se päätyikin sitten pullien täytteeksi. Nutella ja tuore pulla sopivat kyllä hyvin yhteen! Tänään sain postissa kirjeen, jossa varmistui haluamaani lukioon paikka! Hakijoita oli lähemmäs 800 ja vain vajaa 200 pääsi tähän lukioon. Olen yksi onnekas nuista 200:sta! :) Hauskaa kesän jatkoa kaikille! 

Pullataikina:
2½ dl kylmää maitoa
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 ml suolaa
50 g pehmeää voita
½ dl maitorahkaa
4-5 dl Semper hienoa jauhoseosta

Täyte:
1 prk Nutellaa
50 g pekaanipähkinöitä rouhittuna

Voiteluun:
1 kananmuna

Sekoita kylmä maito ja psyllium kulhossa ja anna turvota 10 min. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää sokeri, leivinjauhe, kardemumma, suola, voi, maitorahka ja suurin osa jauhoista. Sekoita voimakkaasti yleiskoneella. Lisää loput jauhot samalla voimakkaasti vaivaten. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ensin toinen osa suorakaiteen malliseksi levyksi, jauhoja apuna käyttäen. Levitä ohuen levyn päälle nutellaa (levittäminen on hiukan haastavaa, mutta kärsivällisyys ja hellät otteet lupaavat onnistuneen lopputuloksen) ja ripottele pinnalle myös pekaanipähkinärouhetta. Rullaa levy ja leikkaa samankokoisiksi paloiksi. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna kohota liinan alla, lämpimässä paikassa reilun tunnin verran. Voitele pullat kananmunalla ja paista 250 asteessa n. 10 minuuttia. Nutella leviää hiukan uunissa, jos sitä laittaa väliin kovin paksun kerroksen. Itselläni ainakin nutella levisi hiukan pellille, mutta se maistui hyvältä ihan ronskisti pelliltä syömällä! :D Toki sitä jäi itse pulliinkin oikein reippaasti, eli ei tarvitse huolehtia siitä, etteikö pulliin jäisi yhtään nutellaa. Täytehän näissä pullissa on tärkeässä osassa, joten älkää pelästykö jos täytettä valuu pellille uunissa!







4 kommenttia:

  1. Onnea opiskelupaikasta! =) Ja nuo pullat kuullostavat taivaallisen hyville. Voin vain kuvitella pullien maun, kun niissä on nutellaa. Näitä on kyllä ihan pakko kokeilla! Ja tosi upeat kuvat. =)

    VastaaPoista
  2. Ihania pullia ja varmasti aivan iiiiiihanan makuisia! Käypäs katsomassa munkin uusin postaus.. muutama sunkin ottama kuva joukossa! :)

    VastaaPoista