25. kesäkuuta 2014

Nopea marjapiirakka


Tervehdys kaikille! En ole päässyt päivittämään blogia, sillä tietokoneemme nettiyhteys ei ole toiminut. Mutta nyt vihdoin päivittämisen ja reseptien pariin! :) Minulla on alkanut kesätyöt päiväkodissa ja mukavaa on ollut! Minä nimittäin tykkään kovasti leikkiä lasten kanssa, ja ohella tehdään myös jokapäiväisiä kotitöitä. Sunnuntaina meillä käväisi vieraita, joten täytyi leipaista jotain ja nopeasti! Niinpä tein tämän helpon ja nopean marjapiirakan. Piirakka on todella kuohkea ja makoisa, vaikka resepti onkin todella yksinkertainen! :)

2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
3 dl gluteenittomia jauhoja (Semper hieno jauhoseos)
1½ tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita/ 1 dl Flora juoksevaa
1 dl maitoa
3-4 dl marjoja (esim. vadelmia, mustikoita)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kulhossa lusikalla munat ja sokerit. Lisää joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, sekä rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle marjat. Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia.


7 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista piirakkaa! Kiva, että tykkäät kesätöistä lasten parissa. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Lapsosten kanssa on aina mukava puuhata!

      Poista
  2. Oi, sulla on kivan oloinen blogi! :) Onko nää sun ohjeet sellasia, että voi tehdä ihan normijauhoillakin, siis ei-gluteenittomana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eveliina! :) Juu kyllä näiden reseptien pitäisi toimia ihan vehnäjauhoillakin. Sitten voit jättää resepteistä pois psylliumin ja ksantaanin, mikäli niitä resepteissä mainitaan. Psyllium ja ksantaani tekevät juuri gluteenittomista leivonnaisista kuohkeita ja taikinasta helposti käsiteltävää, mutta normileivonnaisissa niitä ei tarvitse käyttää. :) Kävin myös sinun blogissasi ja liityin oitis lukijaksi, niin mukavalta se vaikutti!

      Poista
    2. Okei, kiva kuulla! :> Saat vielä minusta joku päivä lukijan, kunhan saan bloggerini lukijaksi liittymisen onnistumaan..! Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. Namnamnamnamnamnamnamnamnamnamnamnammmmmmmmmm! Näyttää herkulliselta! :D

    VastaaPoista