21. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen juustokakku



Pohja:
225g Semper kauradigestive-keksejä
75g voita

Täyte 1:
2½ dl Flora vispiä
200g mangojogurttia
200g banaanijogurttia
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua

Täyte 2:
2 dl Flora Vanillaa
200g appelsiinituorejuustoa
4 liivatelehteä
½ dl appelsiinitäysmehua

Kiille:
2 dl appelsiinitäysmehua
4 liivatelehteä
½ dl vettä

Pinnalle:
Persikka- ja päärynäviipaleita

Hienonna keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm). Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita siihen jogurtit,tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja sekoita siihen puristetut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan ja anna sen hyytyä jääkaapissa tunnin verran. Valmista toinen täyte. Vaahdota Flora vanilla ja sekoita siihen tuorejuusto. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Kuumenna mehu ja sekoita siihen puristetut liivatteet. Anna tämänkin seoksen jäähtyä hetki ja kaada sitten ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada toinen täyte vuokaan ja anna jälleen hyytyä tunnin verran. Viimeisenä valmistetaan kiille. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi ja sekoita siihen liivatteet. Jäähdytä. Kaada seos ohuena nauhana appelsiinimehun joukkoon. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele valmis kakku persikka- ja päärynäviipaleilla.








8 kommenttia:

  1. Voi miten hieno juustokakku, kakun koostumuskin näyttää juuri sellaiselta josta itse tykkään, eli kiinteältä. Makukin on varmasti ihanan raikas, munkin pitäisi enemmän käyttää jogurtteja juustokakuissa :) Koristelukin on niin kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Taru! :) Jogurtit kyllä tosiaan toimii juustokakuissa! Itse kokeilin niitä ensimmäisen kerran tässä kakussa :)

      Poista
  2. Tämä oli kyllä tosi hyvää kakkua! :) -N

    VastaaPoista
  3. Nam ihanan näköinen kakku! :) Ja varmasti oli myös hyvää! Hauskaa Vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu erittäin hyvää tämä olikin! :D Kiitos samoin! :)

      Poista
  4. Onpas upean näköinen, ja takuulla ihanan makuinen myös! :)

    VastaaPoista