13. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän whoopies

Läheisiä on mukava ilahduttaa kaikenlaisilla leipomuksilla. Etenkin näin ystävänpäivänä kannattaa yllättää ystävä leipomalla vaikkapa juuri näitä, ihania mansikanmakuisia whoopies-leivoksia! Minä en ole ikinä ennen tehnyt whoopies`eja mutta kyllähän senkin aika tuli. Nämä leivokset ovat tosi nopeita tehdä ja hiiiirmu herkullisia!

n. 25 kpl

Taikina:
100g voita
2½ dl sokeria
1 muna
4½ dl gluteenittomia jauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl kaakaojauhetta (esim. o`boy)
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2½ dl maitoa

Täyte:
2½ dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl mansikanmakuista tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
(punaista elintarvikeväriä)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Pursota tai lusikoi taikinasta n.50 kappaletta (yhdelle pellille laitoin n. 20 kpl) pieniä (halkaisija n. 4-5 cm) pyöreitä keksejä, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (muista jättää hieman väliä, sillä keksit leviävät uunissa jonkin verran). Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä. Valmiste täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljakreemijauhe. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sekoita lusikalla joukkoon kaikki sokerit. Lisää halutessasi elintarvikeväri. Pursota tai levitä täyte jäähtyneiden whoopies pohjien päälle. Nosta jokaisen kuorrutetun pohjan päälle toinen keksipohja. Koristele tomusokerilla tai strösseleillä.








10 kommenttia:

  1. Tosi hienosti onnistuneita ja kauniita whoopieseja :)
    Hyvää ystävänpäivää sulle Anna :)

    VastaaPoista
  2. Ihania!<3:) Näyttää ja kuulostaa tosi herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  3. Ompa suloiset whoopies! Näyttää onnistuneen ihan täydellisesti<3

    VastaaPoista
  4. Ihanan näkösiä! Pitääkin testata kun oon kattonu niitä vehnäversioita pitkään että ovat varmaan hyviä... Miten kun reseptissä on 2 eri kaakaojauhoa, tarvitseeko sitä O'boytä todella...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei tarvitse, sen voit korvata ihan sillä tummalla kaakaojauheella. :) Itse käytin o`boyta siksi että en halunnut whoopies-pohjista niin tummia, ja kun tuossa tummassa ei ole yhtään sokeria niin senkin tähden laitoin sokerillista o`boyta. Kun käytät vain tummaa kaakaojauhetta, niin määrää voit pienentää 1 ½dl, 1 desilitraan. :)

      Poista